A tojáslikőr házilag is elkészíthető, finom vendégváró ital. A legfinomabb karácsonyi vagy húsvéti ünnepi különlegesség, vendégeknek és a családnak egyaránt.
A tojáslikőr készítése során alkoholt használunk: készülhet pálinkával, vodkával, fehér rummal. Ami épp van otthon a háztartásban.
Próbáld meg elkészíteni házilag, meglátod olcsóbb és finomabb lesz mint a bolti ital! Itt vannak hozzá a pontos mennyiségek és az érthető leírás.
Tojáslikőr hozzávalók
- 12 db tojás sárgája,
- 1 liter tej,
- 1 liter tejszín,
- 1 kg cukor,
- 1 liter alkohol (lehet fehér rum, vodka)
- vaníliarúd (vaníliás cukor).
Házi tojáslikőr készítése
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral.
- A tejet felforraljuk, hozzákeverjük a tejszínt, ízesíthetjük vaníliarúddal, vagy vaníliás cukorral.
- Ha felforrt, azután hagyjuk kihűlni.
- Végül a kihűlt italunkból kivesszük a vaníliarudat, állandó kevergetés mellett hozzáöntjük az alkoholt és a cukrozott tojássárgákat is hozzákeverjük.
- A kész italt öntsük át egy üvegbe.
Így lesz nagyon finom a tojáslikőr
Az elkészítési ideje kevesebb mint fél óra. Arra nagyon ügyelj, hogy csak a kihűlt italhoz keverd hozzá a cukrozott tojássárgáját!
Miután kész vagy a tojáslikőrrel, öntsd át egy üvegbe, majd tedd a hűtőszekrénybe. Tartsd is ott, amíg van belőle, ne félj, hamar el fog fogyni!
Üvegpohárban kínáljuk, tejszínnel díszíthetjük, vagy a likőr tetejét megszórhatjuk egy kevés fahéjjal. Előbbi megoldás esetén arra ügyeljünk, hogy kemény, mutatós legyen a tejszínhab. Ezt úgy érhetjük el, hogy a tejszín és az edény amiben készítjük egyaránt hideg.