Szultán serlege

Recept:

Miért is szerepel a szultán ebben a szilveszteri gyümölcsös koktélban? Fogalmam sincs, de jól hangzik.

Keverőtálba tesszük az ananászt, a darabokra vágott banánt, a porcukrot, ráöntjük a rumot, letakarjuk, és fél órát állni hagyjuk. A fahéjjal, szegfűszeggel ízesített bort felforraljuk, és a gyümölcsökre öntjük. Belekeverjük az előzőleg langyos vízbe beáztatott mazsolát.

Hozzávalók

  • 20 dkg darabolt ananász konzerv,
  • 25 dkg banán,
  • 8 dkg porcukor,
  • 1 dl rum,
  • 1 liter édes vörösbor,
  • 5 dkg mazsola,
  • fahéj,
  • szegfűszeg.

Tálalás

Talpas poharakba, forrón kínáljuk.

Trükk

Egyes borászok szerint édes vörösbor nincs. Talán a Merlo, ami édeskésebb mint a többi? Azért aggódni nem kell, a boltokban lehet kapni édes vörösbort!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − tizenkettő =

Scroll to top