Szultán serlege

Recept:

Miért is szerepel a szultán ebben a szilveszteri gyümölcsös koktélban? Fogalmam sincs, de jól hangzik.

Keverőtálba tesszük az ananászt, a darabokra vágott banánt, a porcukrot, ráöntjük a rumot, letakarjuk, és fél órát állni hagyjuk. A fahéjjal, szegfűszeggel ízesített bort felforraljuk, és a gyümölcsökre öntjük. Belekeverjük az előzőleg langyos vízbe beáztatott mazsolát.

Hozzávalók

  • 20 dkg darabolt ananász konzerv,
  • 25 dkg banán,
  • 8 dkg porcukor,
  • 1 dl rum,
  • 1 liter édes vörösbor,
  • 5 dkg mazsola,
  • fahéj,
  • szegfűszeg.

Tálalás

Talpas poharakba, forrón kínáljuk.

Trükk

Egyes borászok szerint édes vörösbor nincs. Talán a Merlo, ami édeskésebb mint a többi? Azért aggódni nem kell, a boltokban lehet kapni édes vörösbort!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt × 2 =

Scroll to top