Római puncs

Recept:

Az év vége az italokról (is) szól. Szilveszterkor nyugodtan próbáljunk ki újdonságokat, olyat mint például ez a római puncs.

A kristálycukrot a vízzel felforraljuk, és hagyjuk kihűlni. Beletesszük a citromok, és narancsok levét, és héját. Felöntjük a pezsgővel, és hűvös helyen 1 órát állni hagyjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a puncshoz keverjük. Hűtőszekrényben megdermesztjük, majd belekeverjük a rumot, és poharakba töltjük.

Hozzávalók

  • 25 dkg kristálycukor,
  • 2-2 citrom és narancs,
  • 7 dl száraz pezsgő,
  • 2 tojásfehérje,
  • 10dkg porcukor,
  • 1 dl rum,
  • 3 dl víz.

Tálalás

Puncs pohárban.

Trükk

Koktélok,puncsok, szilveszter. Mi lesz ebből?

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 3 =

Scroll to top