Recept:
Az év vége az italokról (is) szól. Szilveszterkor nyugodtan próbáljunk ki újdonságokat, olyat mint például ez a római puncs.
A kristálycukrot a vízzel felforraljuk, és hagyjuk kihűlni. Beletesszük a citromok, és narancsok levét, és héját. Felöntjük a pezsgővel, és hűvös helyen 1 órát állni hagyjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a puncshoz keverjük. Hűtőszekrényben megdermesztjük, majd belekeverjük a rumot, és poharakba töltjük.
Hozzávalók
- 25 dkg kristálycukor,
- 2-2 citrom és narancs,
- 7 dl száraz pezsgő,
- 2 tojásfehérje,
- 10dkg porcukor,
- 1 dl rum,
- 3 dl víz.
Tálalás
Puncs pohárban.
Trükk
Koktélok,puncsok, szilveszter. Mi lesz ebből?