Tikkasztó nyári hőségben a ribiszke ital képes arra, hogy valóban felüdítsen. A frissítő, odahaza elkészített ital biztos nem tartalmaz tartósító szereket, így egészségesebb, mint a bolti üdítők.
Több oldalt is átlapoztam, hogy utána járjak: ribizli, vagy ribiszke, hogy mondjuk helyesen? A ribiszkeital szempontjából mindegy, ezzel a névvel szimpatikusabb, mintha ribizli ital lenne ez a nyári, alkoholmentes, frissítő turmix. Ha tehetjük fogyasszuk, mert telis-tele van vitaminnal!
Így készítsd a frissítő italt:
Ribiszkeital recept
Hozzávalók
- 30 dkg ribizli,
- 5 dkg porcukor,
- 1 tasak vaníliás cukor,
- 0,5 l tej,
- fél citrom héja.
Ribiszkeital elkészítése
- A ribizlit leszemezzük, a cukorral, és a tejjel összeturmixoljuk.
- Beletesszük a vékony csíkokra vágott citromhéjat.
- Jól lehűtve kínáljuk.