Mandarin bólé

Recept:

A folyadékbevitel mindig nagyon fontos. Természetesen az alkohol tartalmú italok esetén csak mértékkel! A mandarin bólé a tavaszt- és a húsvétot várók itala.

A megmosott mandarinokat szárazra töröljük, majd a héját kockacukorral ledörzsöljük. Mély üvegtálba tesszük a mandarinos cukrot, a lehámozott, gerezdekre szedett mandarinnal együtt. Rászórjuk a porcukrot, ráöntjük a rumot és a likőrt. Lefedjük, és fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Végül ráöntjük a jól lehűtött bort, és a szűrt citromlevet.

Hozzávalók

  • 70 dkg mandarin,
  • 10 dkg porcukor,
  • 10 db kockacukor,
  • 1-1dl rum narancs likőr,
  • 5-5 dl pezsgő és fehérbor,
  • 2 dl ásványvíz,
  • 1 citrom

Tálalás

Fogyasztás előtt felöntjük a pezsgővel, és az ásványvízzel.

Trükk

Nem csak tavasszal lehet fogyasztani, hideg italként nyáron, vagy késő ősszel is finom. Persze ha kapunk mandarint…

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tíz + 17 =

Scroll to top