Mandarin bólé

Recept:

A folyadékbevitel mindig nagyon fontos. Természetesen az alkohol tartalmú italok esetén csak mértékkel! A mandarin bólé a tavaszt- és a húsvétot várók itala.

A megmosott mandarinokat szárazra töröljük, majd a héját kockacukorral ledörzsöljük. Mély üvegtálba tesszük a mandarinos cukrot, a lehámozott, gerezdekre szedett mandarinnal együtt. Rászórjuk a porcukrot, ráöntjük a rumot és a likőrt. Lefedjük, és fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Végül ráöntjük a jól lehűtött bort, és a szűrt citromlevet.

Hozzávalók

  • 70 dkg mandarin,
  • 10 dkg porcukor,
  • 10 db kockacukor,
  • 1-1dl rum narancs likőr,
  • 5-5 dl pezsgő és fehérbor,
  • 2 dl ásványvíz,
  • 1 citrom

Tálalás

Fogyasztás előtt felöntjük a pezsgővel, és az ásványvízzel.

Trükk

Nem csak tavasszal lehet fogyasztani, hideg italként nyáron, vagy késő ősszel is finom. Persze ha kapunk mandarint…

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + egy =

Scroll to top