Recept:
A folyadékbevitel mindig nagyon fontos. Természetesen az alkohol tartalmú italok esetén csak mértékkel! A mandarin bólé a tavaszt- és a húsvétot várók itala.
A megmosott mandarinokat szárazra töröljük, majd a héját kockacukorral ledörzsöljük. Mély üvegtálba tesszük a mandarinos cukrot, a lehámozott, gerezdekre szedett mandarinnal együtt. Rászórjuk a porcukrot, ráöntjük a rumot és a likőrt. Lefedjük, és fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Végül ráöntjük a jól lehűtött bort, és a szűrt citromlevet.
Hozzávalók
- 70 dkg mandarin,
- 10 dkg porcukor,
- 10 db kockacukor,
- 1-1dl rum narancs likőr,
- 5-5 dl pezsgő és fehérbor,
- 2 dl ásványvíz,
- 1 citrom
Tálalás
Fogyasztás előtt felöntjük a pezsgővel, és az ásványvízzel.
Trükk
Nem csak tavasszal lehet fogyasztani, hideg italként nyáron, vagy késő ősszel is finom. Persze ha kapunk mandarint…