Jeges ribizli shake receptje

A ribizli egy sokrétűen felhasználható gyümölcs. Készíthetünk belőle szörpöt, lekvárt, gyümölcskocsonyát, bort, használhatjuk sütemények alapanyagként. És nem utolsósorban shake alapanyagnak is kiváló!

Így készül a jeges ribizli shake

[two_third]ribizli, gyümölcs
[/two_third]
[one_third last]
Hozzávalók

  • 30 dkg ribizli,
  • 1 tasak vaníliás cukor,
  • 4 evőkanál cukor,
  • kevés citromlé, citromhéj,
  • 4 dl kefir,
  • 4 gombóc vanília fagyi,
  • őrölt fahéj.

[/one_third]

Készítsük el a hűsítő nyári italt

  1. A ribizlit a vaníliás cukorral, a citromlével és reszelt citromhéjjal összeturmixoljuk.
  2. Hozzáadjuk a kefirt, a fagyit, majd tovább pépesítjük a mixerrel.
  3. Előhűtött, magas falú poharakba négyfele adagoljuk.
  4. Őrölt fahéjjal meghintjük, ribizli fürtökkel díszítjük, lehűtve tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 1 =

Scroll to top