A ribizli egy sokrétűen felhasználható gyümölcs. Készíthetünk belőle szörpöt, lekvárt, gyümölcskocsonyát, bort, használhatjuk sütemények alapanyagként. És nem utolsósorban shake alapanyagnak is kiváló!
Így készül a jeges ribizli shake
[two_third]
[/two_third]
[one_third last]
Hozzávalók
- 30 dkg ribizli,
- 1 tasak vaníliás cukor,
- 4 evőkanál cukor,
- kevés citromlé, citromhéj,
- 4 dl kefir,
- 4 gombóc vanília fagyi,
- őrölt fahéj.
[/one_third]
Készítsük el a hűsítő nyári italt
- A ribizlit a vaníliás cukorral, a citromlével és reszelt citromhéjjal összeturmixoljuk.
- Hozzáadjuk a kefirt, a fagyit, majd tovább pépesítjük a mixerrel.
- Előhűtött, magas falú poharakba négyfele adagoljuk.
- Őrölt fahéjjal meghintjük, ribizli fürtökkel díszítjük, lehűtve tálaljuk.