Gyümölcsös puncs

Recept:

A kevert italok szilveszter kedvelt italai. Azt azért tegyük hozzá, hogy vannak közöttük alattomos, önmagukat itató ám hamar kiütő alkoholos italok is! Ez a puncs – mértékkel – nem ilyen!

Az ananászt, az őszibarackot, kockákra vágjuk, a narancsokat gerezdekre szedjük és tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk a porcukorral, fahéjjal és a szegfűszeggel. Ráöntjük a bort, néhány percig forraljuk, majd belekeverjük a pálinkát.

Hozzávalók

  • 15 dkg ananászkonzerv,
  • 15 dkg őszibarackbefőtt,
  • 2 narancs,
  • 5 dkg porcukor,
  • 7 dl édes fehérbor,
  • 1 dl cseresznyepálinka,
  • 5 db szegfűszeg,
  • őrölt fahéj.

Tálalás

Forrón, poharakba töltve kínáljuk.

Trükk

A pálinkával már ne forraljuk tovább, csak keverjük bele a kész forró italba!

Szilveszter napján se igyunk többet mint máskor, főleg vigyázzunk az italok keverésével!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × egy =

Scroll to top