Gyümölcsös puncs

Recept:

A kevert italok szilveszter kedvelt italai. Azt azért tegyük hozzá, hogy vannak közöttük alattomos, önmagukat itató ám hamar kiütő alkoholos italok is! Ez a puncs – mértékkel – nem ilyen!

Az ananászt, az őszibarackot, kockákra vágjuk, a narancsokat gerezdekre szedjük és tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk a porcukorral, fahéjjal és a szegfűszeggel. Ráöntjük a bort, néhány percig forraljuk, majd belekeverjük a pálinkát.

Hozzávalók

  • 15 dkg ananászkonzerv,
  • 15 dkg őszibarackbefőtt,
  • 2 narancs,
  • 5 dkg porcukor,
  • 7 dl édes fehérbor,
  • 1 dl cseresznyepálinka,
  • 5 db szegfűszeg,
  • őrölt fahéj.

Tálalás

Forrón, poharakba töltve kínáljuk.

Trükk

A pálinkával már ne forraljuk tovább, csak keverjük bele a kész forró italba!

Szilveszter napján se igyunk többet mint máskor, főleg vigyázzunk az italok keverésével!

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkettő + tizennyolc =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close