Gyümölcsös puncs

Recept:

A kevert italok szilveszter kedvelt italai. Azt azért tegyük hozzá, hogy vannak közöttük alattomos, önmagukat itató ám hamar kiütő alkoholos italok is! Ez a puncs – mértékkel – nem ilyen!

Az ananászt, az őszibarackot, kockákra vágjuk, a narancsokat gerezdekre szedjük és tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk a porcukorral, fahéjjal és a szegfűszeggel. Ráöntjük a bort, néhány percig forraljuk, majd belekeverjük a pálinkát.

Hozzávalók

  • 15 dkg ananászkonzerv,
  • 15 dkg őszibarackbefőtt,
  • 2 narancs,
  • 5 dkg porcukor,
  • 7 dl édes fehérbor,
  • 1 dl cseresznyepálinka,
  • 5 db szegfűszeg,
  • őrölt fahéj.

Tálalás

Forrón, poharakba töltve kínáljuk.

Trükk

A pálinkával már ne forraljuk tovább, csak keverjük bele a kész forró italba!

Szilveszter napján se igyunk többet mint máskor, főleg vigyázzunk az italok keverésével!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − tíz =

Scroll to top