Grog recept

Egyik kedvenc forró italunk a grog, ami többféleképpen elkészíthető, de a fő eleme, ami a hagyományos, a fűszeres és az egyéb jelzőkkel illetett grogban is benne van, az a rum. Emiatt aztán a tengerészek italának tartják, de akár a karácsonyi vásárok itala is lehetne, mert ünnepek előtt a sátraknál lépten-nyomon belebotlik az ember.

Ez a recept borral készül, azaz még erősebb, intenzívebb a grog hatása, természetesen gyermekek nem fogyaszthatják az alkoholtartalma miatt!

Grog recept borral

Hozzávalók

  • 4-4 dl száraz fehérbor és vörösbor,
  • 8 dkg vaníliás porcukor,
  • 1 dl rum

Grog készítése borral

  1. Egy nagyobb edényben felforraljuk a bort, belekeverjük a cukrot, majd a tűzről levéve beleöntjük a rumot.
  2. Tűzálló poharakban forrón kínáljuk.

A bor helyett a grog készülhet vízzel, vagy teával, pontosabban ezekkel a hozzávalókkal hagyományosabb a recept. Ha így készítjük, akkor fahéjat és szegfűszeget is tehetünk bele, hogy fűszeresebb legyen.

 

 

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
Recept:
Grog recept
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat − 3 =

Scroll to top