Grog recept

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Egyik kedvenc forró italunk a grog, ami többféleképpen elkészíthető, de a fő eleme, ami a hagyományos, a fűszeres és az egyéb jelzőkkel illetett grogban is benne van, az a rum. Emiatt aztán a tengerészek italának tartják, de akár a karácsonyi vásárok itala is lehetne, mert ünnepek előtt a sátraknál lépten-nyomon belebotlik az ember.

Ez a recept borral készül, azaz még erősebb, intenzívebb a grog hatása, természetesen gyermekek nem fogyaszthatják az alkoholtartalma miatt!

Grog recept borral

Hozzávalók

  • 4-4 dl száraz fehérbor és vörösbor,
  • 8 dkg vaníliás porcukor,
  • 1 dl rum

Grog készítése borral

  1. Egy nagyobb edényben felforraljuk a bort, belekeverjük a cukrot, majd a tűzről levéve beleöntjük a rumot.
  2. Tűzálló poharakban forrón kínáljuk.

A bor helyett a grog készülhet vízzel, vagy teával, pontosabban ezekkel a hozzávalókkal hagyományosabb a recept. Ha így készítjük, akkor fahéjat és szegfűszeget is tehetünk bele, hogy fűszeresebb legyen.

 

 

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Grog recept
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Ital receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + 2 =