

Édes fehér borból készítjük
A forralt bor elkészítéséhez ezúttal édes fehér bort használunk. Hagyományosan készítjük el, semmi különlegesség nincs benne, tehát bátran ajánljuk otthoni elkészítésre! Hogy mennyire egészséges ital a forralt bor, és hogy milyen további érdekességek fűződnek még a forró téli italhoz, azt a linkre kattintva tudod elolvasni.
Ha kész a forralt bor, fogyaszd is el, mert felmelegítve már nem olyan, mint frissen!
Ne felejtsd el, hogy téves az az információ, miszerint a legpocsékabb bor is alkalmas forralt bornak. Pont hogy fordítva: ha finomat akarsz inni, akkor minőségi alapanyagot kell használni. A hozzávalókat egy személyre adtam meg:
Forralt bor fehér borból recept
Hozzávalók
- 2 dl bor
- 1 dl víz
- 1 evőkanál kristálycukor
- 3-4 darab szegfűszeg
- 1 darabka fahéj
Elkészítése
- Egy edénybe beleöntjük a bort és a vizet, beletesszük a cukrot, kevergetve felolvasztjuk, végül hozzá adjuk a fűszereket.
- Felforraljuk, majd tűzálló pohárba vagy bögrébe leszűrjük
- Nem szabad sokáig főzni, csak egyet lobbanjon, és kész.
Vizet tegyél mindig a borhoz, ne gondold, hogy finomabb víz nélkül!
Recept összefoglaló


Recept:
Forralt bor fehérborból
Szerző:
kedvenc-receptek.hu
Megjelent:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:






























Köszi a receptet, mondjuk én sosem rakok bele vizet, nem akarom felhígítani 🙂 Ezen az oldalon találtam még tök jó forralt bor receptet http://minu.me/-vinopedia
Szerintem az íze is jobb, ha nem a sima bort forralod. Ha túl hígnak találod, kevés fehér rum megbolondítja.