Farsangi táncoló talpak

Recept:

Ez egy alkoholos ital, melytől az addig nyugodt talpak táncra perdülnek, mint a hasonló című rajzfilmben a pingvin talpai. Farsang idején jól jöhet a hangulat megemeléséhez. Kicsit macerás elkészíteni, de megéri!

Vizet forralunk, beletesszük a kristálycukrot, az apróra vágott vaníliarudat, és egy citrom átszűrt levét. Lassú tűzön 4-5 percig forraljuk, hogy a cukor teljesen elolvadjon, majd állandóan kevergetve lassan hozzáöntjük a tejszínt. A tűzről levesszük, és letakarva 2 órát állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a rumot, majd ritka szövésű ruhán átszűrjük és üvegbe öntjük.

Hozzávalók

  • 5 dl víz,
  • 25 dkg kristálycukor,
  • fél rúd vanília,
  • 1 citrom leve,
  • 3,5 dl tejszín,
  • 5 dl rum

Tálalás

Hidegen tálaljuk.

Trükk

Jól ledugaszolva hideg helyen sokáig eláll, bár farsangkor erre még nem volt példa.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

10 + tizenegy =

Scroll to top