Recept:
Ez egy alkoholos ital, melytől az addig nyugodt talpak táncra perdülnek, mint a hasonló című rajzfilmben a pingvin talpai. Farsang idején jól jöhet a hangulat megemeléséhez. Kicsit macerás elkészíteni, de megéri!
Vizet forralunk, beletesszük a kristálycukrot, az apróra vágott vaníliarudat, és egy citrom átszűrt levét. Lassú tűzön 4-5 percig forraljuk, hogy a cukor teljesen elolvadjon, majd állandóan kevergetve lassan hozzáöntjük a tejszínt. A tűzről levesszük, és letakarva 2 órát állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a rumot, majd ritka szövésű ruhán átszűrjük és üvegbe öntjük.
Hozzávalók
- 5 dl víz,
- 25 dkg kristálycukor,
- fél rúd vanília,
- 1 citrom leve,
- 3,5 dl tejszín,
- 5 dl rum
Tálalás
Hidegen tálaljuk.
Trükk
Jól ledugaszolva hideg helyen sokáig eláll, bár farsangkor erre még nem volt példa.