Farsangi táncoló talpak

Recept:

Ez egy alkoholos ital, melytől az addig nyugodt talpak táncra perdülnek, mint a hasonló című rajzfilmben a pingvin talpai. Farsang idején jól jöhet a hangulat megemeléséhez. Kicsit macerás elkészíteni, de megéri!

Vizet forralunk, beletesszük a kristálycukrot, az apróra vágott vaníliarudat, és egy citrom átszűrt levét. Lassú tűzön 4-5 percig forraljuk, hogy a cukor teljesen elolvadjon, majd állandóan kevergetve lassan hozzáöntjük a tejszínt. A tűzről levesszük, és letakarva 2 órát állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a rumot, majd ritka szövésű ruhán átszűrjük és üvegbe öntjük.

Hozzávalók

  • 5 dl víz,
  • 25 dkg kristálycukor,
  • fél rúd vanília,
  • 1 citrom leve,
  • 3,5 dl tejszín,
  • 5 dl rum

Tálalás

Hidegen tálaljuk.

Trükk

Jól ledugaszolva hideg helyen sokáig eláll, bár farsangkor erre még nem volt példa.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + 12 =

Scroll to top