Bizsergető puncs

Recept:

Valentin nap, bizsergető puncs. Lát benne valamely kapcsolatot? Ennek a z édes koktélnak is – mint már megannyinak itt a weboldalon – az alapja a rum.

A mazsolát fél óráig áztatjuk a rumban, ráöntjük a narancs levet, a forró teát, belekeverjük a mézet, végül hozzáadjuk a gyömbért.

Hozzávalók

(személyenként)

  • 3 cl rum,
  • 3 narancs leve,
  • 5 evőkanál méz,
  • 8 dl erős tea,
  • 2 dkg mazsola,
  • 1 késhegynyi gyömbér.

Tálalás

Gőzölögve kínáljuk.

Trükk

Az erős tea készítésénél azért vigyázzunk arra, hogy a sokáig áztatott tealevél miatt hártyásodhat a tea teteje, ami kevésbé gusztusos.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 11 =

Scroll to top