Bizsergető puncs

Recept:

Valentin nap, bizsergető puncs. Lát benne valamely kapcsolatot? Ennek a z édes koktélnak is – mint már megannyinak itt a weboldalon – az alapja a rum.

A mazsolát fél óráig áztatjuk a rumban, ráöntjük a narancs levet, a forró teát, belekeverjük a mézet, végül hozzáadjuk a gyömbért.

Hozzávalók

(személyenként)

  • 3 cl rum,
  • 3 narancs leve,
  • 5 evőkanál méz,
  • 8 dl erős tea,
  • 2 dkg mazsola,
  • 1 késhegynyi gyömbér.

Tálalás

Gőzölögve kínáljuk.

Trükk

Az erős tea készítésénél azért vigyázzunk arra, hogy a sokáig áztatott tealevél miatt hártyásodhat a tea teteje, ami kevésbé gusztusos.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 5 =

Scroll to top