Vadászgrill

A vadászgrill receptje viszonylag tágan értelmezhető. A lényeg az őzhús és az alma a nyárson, hagymát úgyis tesz rá mindenki, de ezeken az alap összetevőkön túl csak a fantáziánk korlátja szabhat határt, ízlés szerint gazdagíthatjuk az ízvilágot. Sokan egy-egy gombát is felfűznek a nyársra, ami nyilván nem fogja a vadászgrillünket elrontani.

Vadászgrill recept

Hozzávalók

  • 50 dkg őzcomb,
  • 40 dkg alma,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 8 dkg vaj,
  • 3 evőkanál mustár,
  • őrölt bors,
  • só.

Vadászgrill elkészítése

  1. Az őzcombokat kisebb érmékre vágjuk, megsózzuk, bekenjük mustárral és megborsozzuk.
  2. Megszórjuk az egyik fej, nagyobb darabokra vágott hagymával.
  3. Az így előkészített húsérméket egymásra rakjuk, és hűtőszekrénybe 2 napig érleljük.
  4. Az almákat, és a másik fej hagymát szeletekre vágjuk.
  5. A húst az almaszeleteket, és a hagymákat felváltva nyársra tűzzük, és vajjal megkenve gyakran forgatva, parázs felett megsütjük.

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

hat − 4 =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close