Zöldséges kacsa

A zöldséges kacsa római tálban készül. A pecsenyekacsát körülrakjuk kockára vágott zöldséggel és burgonyával, megsózzuk, vörös bort öntünk rá, lefedjük, és sütőbe téve készre pároljuk. Részletesebben:

Hozzávalók

  • Egy pecsenyekacsa,
  • 2-3 sárgarépa,
  • 20 dkg gomba,
  • 1 fehérrépa,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • paprika,
  • paradicsom,
  • 1 kis szelet zeller,
  • só,
  • bors,
  • rozmaring,
  • majoránna,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl vörös bor,
  • 0,5 kg burgonya.

A zöldséges kacsa elkészítése

  1. Az előkészített kacsát befűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, hasüregébe majoránnát, rozmaringot teszünk.
  2. Zúzott fokhagymával bekenjük belülről a hasüreget.
  3. Római tálba tesszük, körülrakjuk kockára vágott zöldséggel és burgonyával. Megsózzuk, ráöntjük a vörös bort, lefedjük, és sütőbe téve készre pároljuk.
  4. Tálalásnál a kacsát kivesszük, feldaraboljuk, majd a zöldségre rárakva a római tálban adjuk asztalra.
  5. Ha sok a zsírja, előzőleg szedjük le.
  6. Ízlés szerint adhatunk hozzá savanyúságot.

Finom recept pecsenyekacsából - esetleg karácsonyra?

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × négy =

Scroll to top