Zöldséges kacsa

A zöldséges kacsa római tálban készül. A pecsenyekacsát körülrakjuk kockára vágott zöldséggel és burgonyával, megsózzuk, vörös bort öntünk rá, lefedjük, és sütőbe téve készre pároljuk. Részletesebben:

Hozzávalók

  • Egy pecsenyekacsa,
  • 2-3 sárgarépa,
  • 20 dkg gomba,
  • 1 fehérrépa,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • paprika,
  • paradicsom,
  • 1 kis szelet zeller,
  • só,
  • bors,
  • rozmaring,
  • majoránna,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl vörös bor,
  • 0,5 kg burgonya.

A zöldséges kacsa elkészítése

  1. Az előkészített kacsát befűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, hasüregébe majoránnát, rozmaringot teszünk.
  2. Zúzott fokhagymával bekenjük belülről a hasüreget.
  3. Római tálba tesszük, körülrakjuk kockára vágott zöldséggel és burgonyával. Megsózzuk, ráöntjük a vörös bort, lefedjük, és sütőbe téve készre pároljuk.
  4. Tálalásnál a kacsát kivesszük, feldaraboljuk, majd a zöldségre rárakva a római tálban adjuk asztalra.
  5. Ha sok a zsírja, előzőleg szedjük le.
  6. Ízlés szerint adhatunk hozzá savanyúságot.

Finom recept pecsenyekacsából - esetleg karácsonyra?

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat − 2 =

Scroll to top