A zöldséges kacsa római tálban készül. A pecsenyekacsát körülrakjuk kockára vágott zöldséggel és burgonyával, megsózzuk, vörös bort öntünk rá, lefedjük, és sütőbe téve készre pároljuk. Részletesebben:
Hozzávalók
- Egy pecsenyekacsa,
- 2-3 sárgarépa,
- 20 dkg gomba,
- 1 fehérrépa,
- 1 fej vöröshagyma,
- paprika,
- paradicsom,
- 1 kis szelet zeller,
- só,
- bors,
- rozmaring,
- majoránna,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 dl vörös bor,
- 0,5 kg burgonya.
A zöldséges kacsa elkészítése
- Az előkészített kacsát befűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, hasüregébe majoránnát, rozmaringot teszünk.
- Zúzott fokhagymával bekenjük belülről a hasüreget.
- Római tálba tesszük, körülrakjuk kockára vágott zöldséggel és burgonyával. Megsózzuk, ráöntjük a vörös bort, lefedjük, és sütőbe téve készre pároljuk.
- Tálalásnál a kacsát kivesszük, feldaraboljuk, majd a zöldségre rárakva a római tálban adjuk asztalra.
- Ha sok a zsírja, előzőleg szedjük le.
- Ízlés szerint adhatunk hozzá savanyúságot.
Finom recept pecsenyekacsából - esetleg karácsonyra?
Ez teszik, ezt megosztom!