Zöldségen párolt libacomb

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Zöldség ágyon pároljuk meg a libacombokat és egy kis bort is használunk az elkészítéséhez.

Zöldségen párolt libacomb hozzávalók

  • 4 libacomb,
  • 15 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 8 dkg zeller,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 babérlevél,
  • 3 dkg liszt,
  • 2 evőkanál paradicsompüré,
  • 1 dl fehérbor,
  • 4 evőkanál olaj,
  • só,
  • bors.

Zöldségen párolt libacomb recept

  1. A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, és egy kiolajozott tepsibe tesszük.
  2. Rátesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, majd a megtisztított, sóval és borssal ízesített libacombokat.
  3. Közepes hőmérsékletű sütőben félig megsütjük, majd áttesszük egy lábasba.
  4. A zöldségeket a liszttel megszórjuk, jól átpirítjuk, és hozzáadjuk a paradicsompürét.
  5. Felengedjük 1 dl vízzel, és borral, felforraljuk, majd a combokra öntjük.
  6. Mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
  7. A levét finom szűrőn átszűrjük, és tálaláskor a ketté vágott combokra öntjük.
  8. Petrezselymes burgonyával, vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Lassan pároljuk, sietni nem kell!

Ha a levét nem átszűrjük, hanem botmixerrel összedolgozzuk, akkor egy sűrűbb, tartalmasabb szaftot kapunk.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Zöldségen párolt libacomb
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Szárnyas receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + 13 =