Tejszínes tömlős sajtos csirkemell csíkok

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hadd tegyek fel neked egy egyszerű kérdést: mi a leggyakoribb vasárnapi ebéd nálatok? Bárkitől is kérdeztem eddig, a válaszok nagy része az volt, hogy a rántott hús. Én azt mondom, hogy a tejszínes tömlős sajtos csirkemell csíkok legalább annyira finom bundázott hús – ha nem finomabb – mint a rántott hús. Ha egyszer kipróbálod, akkor utána biztosan többször elkészíted/elkészítteted majd. Nézd meg a receptet és a videót az étel elkészítéséről!

Ez a bunda nem olyan, mint a rántott hús panírja

Hogy ne bonyolítsam túl a dolgot, a mennyiségeket úgy adtam meg, ahogy magam is mértem a bundás csirkemell csíkok elkészítése során. Hogy még érthetőbb legyen a recept, a végére odatettem egy videót is az ételről.

Ez a bundázási technika, amit most leírok, eltér a hagyományostól. Az előkészített csirkemell csíkokat beleöntöd a külön elkészített tejszínes tömlős sajtos bundába majd onnan a mehet a forró olajba. Nézd csak:

Hozzávalók

Csirkemell csíkok előkészítéséhez

  • 1 kg csirkemell filé
  • só,
  • őrölt bors

Tejszínes tömlős sajtos bundához

  • 2 db M-es (közepes méretű) tojás >> Milyen tojás méretek vannak? Kattints a linkre és nézd meg!
  • 125 grammos tejszínes tömlős sajt (sima, tejszínes ízesítésű, hurka szerűen fóliába csomagolt krémsajt)
  • 2 evőkanál olaj,
  • 3 evőkanál liszt,
  • kb.: 2 dl tej.

Sütéshez

  • olaj

Tejszínes tömlős sajtos csirkemell csíkok elkészítése

  1. Készítsd elő a csirkemellet. Mosd meg, vágd le róla ami nem kell és csíkozd fel ízlés szerint. Szórd meg sóval és őrölt borssal, majd jól dolgozd össze, hogy átjárják a fűszerek.

    Készítsd elő a csirkemell csíkokat

  2. Most hagyd a húst, kezd el a tejszínes tömlős sajtos bunda elkészítését azzal, hogy egy tálba kipréseled a sajtot.
  3. Add hozzá a két közepes méretű tojást.

    A tejszines krémsajt kinyomva és a két tojás

    A tejszínes krémsajt kinyomva és a két tojás

  4. Add hozzá a lisztet és kezd el összedolgozni.
  5. A masszához adj hozzá két evőkanál olajat és folytasd a keverést.
  6. Mivel sűrű a bunda, ezért önts bele nagyjából két evőkanál tejet. Ezzel határozod meg a sűrűségét! Lehet, hogy neked több, vagy kevesebb tej kell bele. Arra vigyázz, hogy ne érje el a nokedli sűrűséget, de ne maradjon olyan folyékony sem, mint a palacsinta tészta.

    Az összes húst keverd hozzá a masszához

  7. Amikor csomómentesre elkeverted a tömlős sajtos bundát, keverd bele a húsokat. Jól dolgozd össze, majd tegyél fel olajat forrósítani egy edénybe. Annyi olaj kell, hogy majd a beletett húsokat csaknem ellepje.
  8. Szedd ki a bundából egyesével a húsokat és – miután hagytad egy kicsit lecsöpögni – tedd közvetlenül a forró olajba és közepes lángon süsd aranybarnára.Papírtörlőre szedd ki a megsült csirkemell csíkokat
  9. Miután megsült szedd ki, majd egy papírtörlővel bélelt tányéron hagyd lecsöpögni róla a felesleges olajat.

Tálald rizzsel, főtt-, vagy sült burgonyával. Kínálj hozzá savanyúságot.

Ugye érthető volt a recept? Ha maradtak benned kérdések az étellel kapcsolatban, akkor nézd meg a tejszínes tömlős sajtos csirkemell csíkok elkészítéséről készített videómat:

Így készültek a csirkemell csíkok tejszínes sajtos bundában –  recept videó

Figyeld: 1:24-nél megmutatom, milyen sűrűnek kell lennie a nyers bunda alapnak!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Tejszínes tömlős sajtos csirkemell csíkok
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Receptek képekkel, Szárnyas receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + 19 =