Hadd tegyek fel neked egy egyszerű kérdést: mi a leggyakoribb vasárnapi ebéd nálatok? Bárkitől is kérdeztem eddig, a válaszok nagy része az volt, hogy a rántott hús. Én azt mondom, hogy a tejszínes tömlős sajtos csirkemell csíkok legalább annyira finom bundázott hús – ha nem finomabb – mint a rántott hús. Ha egyszer kipróbálod, akkor utána biztosan többször elkészíted/elkészítteted majd. Nézd meg a receptet és a videót az étel elkészítéséről!
Hogy ne bonyolítsam túl a dolgot, a mennyiségeket úgy adtam meg, ahogy magam is mértem a bundás csirkemell csíkok elkészítése során. Hogy még érthetőbb legyen a recept, a végére odatettem egy videót is az ételről.
Ez a bundázási technika, amit most leírok, eltér a hagyományostól. Az előkészített csirkemell csíkokat beleöntöd a külön elkészített tejszínes tömlős sajtos bundába majd onnan a mehet a forró olajba. Nézd csak:
Hozzávalók
Csirkemell csíkok előkészítéséhez
- 1 kg csirkemell filé
- só,
- őrölt bors
Tejszínes tömlős sajtos bundához
- 2 db M-es (közepes méretű) tojás >> Milyen tojás méretek vannak? Kattints a linkre és nézd meg!
- 125 grammos tejszínes tömlős sajt (sima, tejszínes ízesítésű, hurka szerűen fóliába csomagolt krémsajt)
- 2 evőkanál olaj,
- 3 evőkanál liszt,
- kb.: 2 dl tej.
Sütéshez
- olaj
Tejszínes tömlős sajtos csirkemell csíkok elkészítése
- Készítsd elő a csirkemellet. Mosd meg, vágd le róla ami nem kell és csíkozd fel ízlés szerint. Szórd meg sóval és őrölt borssal, majd jól dolgozd össze, hogy átjárják a fűszerek.
Készítsd elő a csirkemell csíkokat - Most hagyd a húst, kezd el a tejszínes tömlős sajtos csirkemell bunda elkészítését azzal, hogy egy tálba kipréseled a sajtot.
- Add hozzá a két közepes méretű tojást.
A tejszínes krémsajt kinyomva és a két tojás - Add hozzá a lisztet és kezd el összedolgozni.
- A masszához adj hozzá két evőkanál olajat és folytasd a keverést.
- Mivel sűrű a bunda, ezért önts bele nagyjából két evőkanál tejet. Ezzel határozod meg a sűrűségét! Lehet, hogy neked több, vagy kevesebb tej kell bele. Arra vigyázz, hogy ne érje el a nokedli sűrűséget, de ne maradjon olyan folyékony sem, mint a palacsinta tészta.
Az összes húst keverd hozzá a masszához - Amikor csomómentesre elkeverted a tömlős sajtos bundát, keverd bele a húsokat. Jól dolgozd össze, majd tegyél fel olajat forrósítani egy edénybe. Annyi olaj kell, hogy majd a beletett húsokat csaknem ellepje.
- Szedd ki a bundából egyesével a húsokat és – miután hagytad egy kicsit lecsöpögni – tedd közvetlenül a forró olajba és közepes lángon süsd aranybarnára.
- Miután megsült szedd ki, majd egy papírtörlővel bélelt tányéron hagyd lecsöpögni róla a felesleges olajat.
Tálald rizzsel, főtt-, vagy sült burgonyával. Kínálj hozzá savanyúságot.
Ha a rántott hús már nem pálya, próbáld ki ezt a receptet!
Ugye érthető volt a recept? Ha maradtak benned kérdések az étellel kapcsolatban, akkor nézd meg a tejszínes tömlős sajtos csirkemell csíkok elkészítéséről készített videómat:
Így készültek a csirkemell csíkok tejszínes sajtos bundában – recept videó
Figyeld: 1:24-nél megmutatom, milyen sűrűnek kell lennie a nyers bunda alapnak!
Összefoglaló
Tejszínes tömlős sajtos csirkemell csíkok - Kedvenc Receptek
A tejszínes tömlős sajtos csirkemell egy bundázott hús, ami Isteni finom! Kipróbált recept képekkel, videóval. Készítsd el!
Típus: főétel
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT20M
Főzési idő: PT20M
Összes idő: PT40M
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- só
- őrölt bors
- 2 db tojás
- tömlős sajt
- olaj
- liszt
- tej
Recept útmutatások: A tömlős sajt felhasználásával készítsd el a bundát, bundázd be a csirkemellett és süsd ki!