Töltött libacomb

A töltött libacomb recepthez darált sertéshúsból készítünk fűszeres, tejszínes tölteléket. Ügyesnek kell lennünk, mert a töltelék a csontok helyére megy, azután össze kell kötni a libacombokat, hogy ne folyjon ki belőlük a massza.

A többi tudnivaló részletesen a receptben:

Töltött libacomb hozzávalók

  • 4 libacomb,
  • 25 dkg sertéshús,
  • 10-10 dkg fehér- sárgarépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1,5 dl tejszín,
  • 3 dkg liszt,
  • 2 evőkanál paradicsompüré,
  • 2 dl vörösbor,
  • 4 evőkanál olaj,
  • pirospaprika,
  • kömény mag,
  • őrölt bors,

Töltött libacomb recept

  1. A töltelék elkészítéséhez a darált sertéshúst sóval, borssal, pirospaprikával zúzott fokhagymával, őrölt borssal és köménymaggal fűszerezzük.
  2. Hozzáadjuk a tejszín felét, és jól összedolgozzuk.
  3. A libacombokból kiszedjük a csontokat, a helyükbe tölteléket töltünk, összegöngyöljük, és vékony zsineggel megkötjük.
  4. Sóval, borssal fűszerezzük.
  5. Sütőtálba elhelyezzük, forró olajjal leöntjük, és sütőben félpuhára sütjük.
  6. Hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, a paradicsompürét, és tovább sütjük.
  7. Liszttel megszórjuk, a maradék tejszínnel és borral felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
  8. A mártást besűrítjük, átszűrjük, és a felszeletelt húsra öntjük.
  9. Hasábburgonyát adunk hozzá.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

kettő × 2 =