A töltött libacomb recepthez darált sertéshúsból készítünk fűszeres, tejszínes tölteléket. Ügyesnek kell lennünk, mert a töltelék a csontok helyére megy, azután össze kell kötni a libacombokat, hogy ne folyjon ki belőlük a massza.
A többi tudnivaló részletesen a receptben:
Töltött libacomb hozzávalók
- 4 libacomb,
- 25 dkg sertéshús,
- 10-10 dkg fehér- sárgarépa,
- 5 dkg zeller,
- 1 fej hagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1,5 dl tejszín,
- 3 dkg liszt,
- 2 evőkanál paradicsompüré,
- 2 dl vörösbor,
- 4 evőkanál olaj,
- pirospaprika,
- kömény mag,
- őrölt bors,
- só
Töltött libacomb recept
- A töltelék elkészítéséhez a darált sertéshúst sóval, borssal, pirospaprikával zúzott fokhagymával, őrölt borssal és köménymaggal fűszerezzük.
- Hozzáadjuk a tejszín felét, és jól összedolgozzuk.
- A libacombokból kiszedjük a csontokat, a helyükbe tölteléket töltünk, összegöngyöljük, és vékony zsineggel megkötjük.
- Sóval, borssal fűszerezzük.
- Sütőtálba elhelyezzük, forró olajjal leöntjük, és sütőben félpuhára sütjük.
- Hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, a paradicsompürét, és tovább sütjük.
- Liszttel megszórjuk, a maradék tejszínnel és borral felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
- A mártást besűrítjük, átszűrjük, és a felszeletelt húsra öntjük.
- Hasábburgonyát adunk hozzá.