Töltött kacsa

A kacsa belsejét megtöltjük, hasüregét betűzzük hústűvel, tepsibe tesszük és
meglocsoljuk a vörös borral, majd megsütjük. A karácsonyi asztalon is jól mutat a frissen sült töltött kacsa. Lássuk a receptet!

Hozzávalók

  • Egy pecsenyekacsa,
  • 5 zsemle,
  • 5 tojás,
  • 10-15 dkg gomba,
  • petrezselyemzöld,
  • majoránna,
  • 1 dl vörös bor,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 fej vöröshagyma
  • só,
  • bors.

Töltött kacsa elkészítése

  1. Az előkészített kacsa hasüregét megtöltjük a következő töltelékkel:
  2. A zsemléket megáztatjuk, kinyomjuk, áttörjük.
  3. Összekeverjük az egész tojásokkal, az előzőleg kevés zsíron és hagymán párolt, kockára vágott gombával.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük és vágott petrezselymet adunk hozzá.
  5. A kacsa hasüregét betűzzük hústűvel, tepsibe tesszük és meglocsoljuk a vörös borral.
  6. Mellétesszük a fokhagymát és a vöröshagymát, majd egy pohárka vizet öntünk
    alá, és megsütjük.
  7. Adagokra vágjuk, főtt burgonyát és savanyúságot, esetleg párolt káposztát adunk hozzá.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

három × 1 =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close