A kacsa belsejét megtöltjük, hasüregét betűzzük hústűvel, tepsibe tesszük és
meglocsoljuk a vörös borral, majd megsütjük. A karácsonyi asztalon is jól mutat a frissen sült töltött kacsa. Lássuk a receptet!
Hozzávalók
- Egy pecsenyekacsa,
- 5 zsemle,
- 5 tojás,
- 10-15 dkg gomba,
- petrezselyemzöld,
- majoránna,
- 1 dl vörös bor,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 fej vöröshagyma
- só,
- bors.
Töltött kacsa elkészítése
- Az előkészített kacsa hasüregét megtöltjük a következő töltelékkel:
- A zsemléket megáztatjuk, kinyomjuk, áttörjük.
- Összekeverjük az egész tojásokkal, az előzőleg kevés zsíron és hagymán párolt, kockára vágott gombával.
- Ízlés szerint fűszerezzük és vágott petrezselymet adunk hozzá.
- A kacsa hasüregét betűzzük hústűvel, tepsibe tesszük és meglocsoljuk a vörös borral.
- Mellétesszük a fokhagymát és a vöröshagymát, majd egy pohárka vizet öntünk
alá, és megsütjük. - Adagokra vágjuk, főtt burgonyát és savanyúságot, esetleg párolt káposztát adunk hozzá.
Ez teszik, ezt megosztom!