Töltött kacsa

A kacsa belsejét megtöltjük, hasüregét betűzzük hústűvel, tepsibe tesszük és
meglocsoljuk a vörös borral, majd megsütjük. A karácsonyi asztalon is jól mutat a frissen sült töltött kacsa. Lássuk a receptet!

Hozzávalók

  • Egy pecsenyekacsa,
  • 5 zsemle,
  • 5 tojás,
  • 10-15 dkg gomba,
  • petrezselyemzöld,
  • majoránna,
  • 1 dl vörös bor,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 fej vöröshagyma
  • só,
  • bors.

Töltött kacsa elkészítése

  1. Az előkészített kacsa hasüregét megtöltjük a következő töltelékkel:
  2. A zsemléket megáztatjuk, kinyomjuk, áttörjük.
  3. Összekeverjük az egész tojásokkal, az előzőleg kevés zsíron és hagymán párolt, kockára vágott gombával.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük és vágott petrezselymet adunk hozzá.
  5. A kacsa hasüregét betűzzük hústűvel, tepsibe tesszük és meglocsoljuk a vörös borral.
  6. Mellétesszük a fokhagymát és a vöröshagymát, majd egy pohárka vizet öntünk
    alá, és megsütjük.
  7. Adagokra vágjuk, főtt burgonyát és savanyúságot, esetleg párolt káposztát adunk hozzá.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy × 5 =

Scroll to top