Töltött kacsa

A kacsa belsejét megtöltjük, hasüregét betűzzük hústűvel, tepsibe tesszük és
meglocsoljuk a vörös borral, majd megsütjük. A karácsonyi asztalon is jól mutat a frissen sült töltött kacsa. Lássuk a receptet!

Hozzávalók

  • Egy pecsenyekacsa,
  • 5 zsemle,
  • 5 tojás,
  • 10-15 dkg gomba,
  • petrezselyemzöld,
  • majoránna,
  • 1 dl vörös bor,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 fej vöröshagyma
  • só,
  • bors.

Töltött kacsa elkészítése

  1. Az előkészített kacsa hasüregét megtöltjük a következő töltelékkel:
  2. A zsemléket megáztatjuk, kinyomjuk, áttörjük.
  3. Összekeverjük az egész tojásokkal, az előzőleg kevés zsíron és hagymán párolt, kockára vágott gombával.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük és vágott petrezselymet adunk hozzá.
  5. A kacsa hasüregét betűzzük hústűvel, tepsibe tesszük és meglocsoljuk a vörös borral.
  6. Mellétesszük a fokhagymát és a vöröshagymát, majd egy pohárka vizet öntünk
    alá, és megsütjük.
  7. Adagokra vágjuk, főtt burgonyát és savanyúságot, esetleg párolt káposztát adunk hozzá.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − hét =

Scroll to top