Töltött csirkecomb

Attól lesz tökéletes a töltött csirkecomb hagyományos receptje, hogy zsemlés töltelék kerül bele és a combokat tisztítás után bedörzsöljük fűszerrel. Viszonylag egyszerű elkészíteni, arra kell csak vigyázni, hogy amikor a bőrt a hústól elválasztjuk, majd belenyomkodjuk a tölteléket, a csirkebőr lehetőleg ne szakadjon szét!

A csirkecomb azért finomabb töltelékkel sütve, mert puhább, csonttól jobban elváló, vajszerűen omlós lesz a csirkehús, ráadásul a töltelék fűszerezésével a recept variációk száma szinte végtelen. Ünnepi ebédre kitűnő választás, akár húsvétra, vagy karácsonyra is.

Részletesen leírtuk a töltött csirkecomb elkészítésének menetét, a recept képekkel kerül ki az oldalra, így könnyen elkészíthető. Ha van kedved, készítsd el Te is! Hidd el megéri.

Töltött csirkecomb recept képekkel

Hozzávalók és a részletes leírás. Nézz körül, minden megvan ahhoz, hogy Te is elkészítsd? Akkor kezdjük!

Hozzávalók

  • 4 – 5 db egész csirkecomb,
  • 2 zsemle,
  • 2 egész tojás,
  • egy kisebb vöröshagyma,
  • 4 evőkanál olaj,
  • sült csirke fűszersó,
  • só, pirospaprika,  őrölt bors.

Töltött csirkecomb elkészítése

  1. Tisztítsuk meg a csirkecombokat, vigyázva arra, hogy a bőr el ne szakadjon!
  2. Kézzel a bőr alá nyúlva elválasztjuk a csirkecomb húsától, gyengén sózzuk a bőrt kívül és belül egyaránt, kevés sült csirke fűszersóval meghintjük.

    Töltött csirkecomb recept: Megfűszerezzük a megtisztított csirkecombokat
    Megfűszerezzük a megtisztított csirkecombokat
  3. A töltelékhez a zsemléket tejben beáztatjuk, kicsavarjuk, szétmorzsoljuk.
  4. A nagyon apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléhez, nyers tojást, sót, borsot, pirospaprikát és a felaprított petrezselyemzöldet, majd jól összekeverjük.

    Töltött csirkecomb recept: a zsemlés töltelék
    A zsemlés töltelék
  5. A tölteléket a csirkecomb bőre alá nyomkodjuk, egészen a tövéig, egyenletesen elosztjuk.

    Töltött csirkecomb recept: vigyázva nyomkodjuk a tölteléket a bőr alá!
    Vigyázva nyomkodjuk a tölteléket a bőr alá!
  6. A csirkecombokat tesiben egymás mellé fektetjük, forró olajjal leöntjük és előmelegített sütőben  200 C°-on fólia alatt sütjük.
  7. Sütés közben kevés vizet önthetünk alá és a tepsiben összegyűlt szafttal locsolgatjuk.
  8. A zsemlés töltött csirkecomb sütési ideje nagyjából másfél óra, ha késznek látjuk, levesszük a fóliát és a tetejét kicsit megpirítjuk, szép pirosra sütjük. Sütés után kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, majd tálalhatjuk is.
  9. Köretnek párolt rizst javasolunk, savanyúságnak pedig csemegeuborkát, vagy káposztasalátát.
Töltött csirkecomb rizzsel, csemegeuborkával
Töltött csirkecomb rizzsel, csemegeuborkával

Ahogy írtuk, a töltelék fűszerezésénél rengeteg variációt ki lehet próbálni. Ezen túlmenően ízlés szerint keverhetünk csirkemájat, vagy párolt gombát is a zsemlés masszába.

Ha zsemle nélkül készült gombával töltött csirkecomb receptet keresel, kattints a linkre!

Összefoglaló

Töltött csirkecomb

Sokféle töltelékkel készülhet a töltött csirkecomb, mi az egyszerűbb receptet, a zsemlés töltelékeset készítettük el. Lépésről lépésre leírtuk, mit és hogyan csinálj, így te is könnyen elkészítheted.

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT1H30M

Összes idő: PT2H

Hozzávalók:

  • zsemle
  • csirkecomb
  • tojás
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika
  • fűszersó

Recept útmutatások: Töltsd be a csirkecomb bőre alá a zsemlés tölteléket, majd süsd meg sütőben.

Szerkesztő Értékelése:
4.97

Jó étvágyat kívánok!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizenhárom + nyolc =