Attól lesz tökéletes a töltött csirkecomb hagyományos receptje, hogy zsemlés töltelék kerül bele és a combokat tisztítás után bedörzsöljük fűszerrel. Viszonylag egyszerű elkészíteni, arra kell csak vigyázni, hogy amikor a bőrt a hústól elválasztjuk, majd belenyomkodjuk a tölteléket, a csirkebőr lehetőleg ne szakadjon szét!
A csirkecomb azért finomabb töltelékkel sütve, mert puhább, csonttól jobban elváló, vajszerűen omlós lesz a csirkehús, ráadásul a töltelék fűszerezésével a recept variációk száma szinte végtelen. Ünnepi ebédre kitűnő választás, akár húsvétra, vagy karácsonyra is.
Részletesen leírtuk a töltött csirkecomb elkészítésének menetét, a recept képekkel kerül ki az oldalra, így könnyen elkészíthető. Ha van kedved, készítsd el Te is! Hidd el megéri.
Töltött csirkecomb recept képekkel
Hozzávalók és a részletes leírás. Nézz körül, minden megvan ahhoz, hogy Te is elkészítsd? Akkor kezdjük!
Hozzávalók
- 4 – 5 db egész csirkecomb,
- 2 zsemle,
- 2 egész tojás,
- egy kisebb vöröshagyma,
- 4 evőkanál olaj,
- sült csirke fűszersó,
- só, pirospaprika, őrölt bors.
Töltött csirkecomb elkészítése
- Tisztítsuk meg a csirkecombokat, vigyázva arra, hogy a bőr el ne szakadjon!
- Kézzel a bőr alá nyúlva elválasztjuk a csirkecomb húsától, gyengén sózzuk a bőrt kívül és belül egyaránt, kevés sült csirke fűszersóval meghintjük.
- A töltelékhez a zsemléket tejben beáztatjuk, kicsavarjuk, szétmorzsoljuk.
- A nagyon apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléhez, nyers tojást, sót, borsot, pirospaprikát és a felaprított petrezselyemzöldet, majd jól összekeverjük.
- A tölteléket a csirkecomb bőre alá nyomkodjuk, egészen a tövéig, egyenletesen elosztjuk.
- A csirkecombokat tesiben egymás mellé fektetjük, forró olajjal leöntjük és előmelegített sütőben 200 C°-on fólia alatt sütjük.
- Sütés közben kevés vizet önthetünk alá és a tepsiben összegyűlt szafttal locsolgatjuk.
- A zsemlés töltött csirkecomb sütési ideje nagyjából másfél óra, ha késznek látjuk, levesszük a fóliát és a tetejét kicsit megpirítjuk, szép pirosra sütjük. Sütés után kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, majd tálalhatjuk is.
- Köretnek párolt rizst javasolunk, savanyúságnak pedig csemegeuborkát, vagy káposztasalátát.
Ahogy írtuk, a töltelék fűszerezésénél rengeteg variációt ki lehet próbálni. Ezen túlmenően ízlés szerint keverhetünk csirkemájat, vagy párolt gombát is a zsemlés masszába.
Ha zsemle nélkül készült gombával töltött csirkecomb receptet keresel, kattints a linkre!
Összefoglaló
Töltött csirkecomb
Sokféle töltelékkel készülhet a töltött csirkecomb, mi az egyszerűbb receptet, a zsemlés töltelékeset készítettük el. Lépésről lépésre leírtuk, mit és hogyan csinálj, így te is könnyen elkészítheted.
Előkészítési idő: PT30M
Főzési idő: PT1H30M
Összes idő: PT2H
Hozzávalók:
- zsemle
- csirkecomb
- tojás
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
- fűszersó
Recept útmutatások: Töltsd be a csirkecomb bőre alá a zsemlés tölteléket, majd süsd meg sütőben.
4.97
Jó étvágyat kívánok!