Töltött csirkecomb

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Töltött csirkecomb recept

Hagyományos módon készítve, zsemlés töltelékkel

Attól lesz tökéletes a töltött csirkecomb hagyományos receptje, hogy zsemlés töltelék kerül bele és a combokat tisztítás után bedörzsöljük fűszerrel. Viszonylag egyszerű elkészíteni, arra kell csak vigyázni, hogy amikor a bőrt a hústól elválasztjuk, majd belenyomkodjuk a tölteléket, a csirkebőr lehetőleg ne szakadjon szét!

A csirkecomb azért finomabb töltelékkel sütve, mert puhább, csonttól jobban elváló, vajszerűen omlós lesz a csirkehús, ráadásul a töltelék fűszerezésével a recept variációk száma szinte végtelen. Ünnepi ebédre kitűnő választás, akár húsvétra, vagy karácsonyra is.

Részletesen leírtuk a töltött csirkecomb elkészítésének menetét, a recept képekkel kerül ki az oldalra, így könnyen elkészíthető. Ha van kedved, készítsd el Te is! Hidd el megéri.

Töltött csirkecomb recept

Hozzávalók

  • 4 – 5 db egész csirkecomb,
  • 2 zsemle,
  • 2 egész tojás,
  • egy kisebb vöröshagyma,
  • 4 evőkanál olaj,
  • sült csirke fűszersó,
  • só, pirospaprika,  őrölt bors.

Töltött csirkecomb elkészítése

 

  1. Tisztítsuk meg a csirkecombokat, vigyázva arra, hogy a bőr el ne szakadjon!
  2. Kézzel a bőr alá nyúlva elválasztjuk a csirkecomb húsától, gyengén sózzuk a bőrt kívül és belül egyaránt, kevés sült csirke fűszersóval meghintjük.

    Töltött csirkecomb recept: Megfűszerezzük a megtisztított csirkecombokat

    Megfűszerezzük a megtisztított csirkecombokat

  3. A töltelékhez a zsemléket tejben beáztatjuk, kicsavarjuk, szétmorzsoljuk.
  4. A nagyon apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléhez, nyers tojást, sót, borsot, pirospaprikát és a felaprított petrezselyemzöldet, majd jól összekeverjük.

    Töltött csirkecomb recept: a zsemlés töltelék

    A zsemlés töltelék

  5. A tölteléket a csirkecomb bőre alá nyomkodjuk, egészen a tövéig, egyenletesen elosztjuk.

    Töltött csirkecomb recept: vigyázva nyomkodjuk a tölteléket a bőr alá!

    Vigyázva nyomkodjuk a tölteléket a bőr alá!

  6. A csirkecombokat tesiben egymás mellé fektetjük, forró olajjal leöntjük és előmelegített sütőben  200 C°-on fólia alatt sütjük.
  7. Sütés közben kevés vizet önthetünk alá és a tepsiben összegyűlt szafttal locsolgatjuk.
  8. A töltött csirkecomb sütési ideje nagyjából másfél óra, ha késznek látjuk, levesszük a fóliát és a tetejét kicsit megpirítjuk, szép pirosra sütjük. Sütés után kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, majd tálalhatjuk is.
  9. Köretnek párolt rizst javasolunk, savanyúságnak pedig csemegeuborkát, vagy káposztasalátát.
Töltött csirkecomb rizzsel, csemegeuborkával

Töltött csirkecomb rizzsel, csemegeuborkával

Ahogy írtuk, a töltelék fűszerezésénél rengeteg variációt ki lehet próbálni. Ezen túlmenően ízlés szerint keverhetünk csirkemájat, vagy párolt gombát is a zsemlés masszába.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Töltött csirkecomb
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Szárnyas receptek, Töltött étel receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + tíz =