Tejszínes, gombás libamájszeletek

A tejszínes, gombás libamájszeletek úgy készül, hogy a májat megsütjük, elkészítjük külön a mártást, majd nyakon öntjük vele.

A libamáj mindenkor ünnepi ételnek számít. Ez az ételünk egy szaftosabb, mártással tálalt érdekesség, karácsony közeledtével különösen ajánljuk. Ugyancsak ünnepi étel a libamájjal töltött pulykamell, ezt a receptünket is érdemes kipróbálni!

Tejszínes, gombás libamájszeletek hozzávalók

  • 50 dkg libamáj,
  • 20 dkg gomba,
  • 8 – 8 dkg liszt és vaj,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,

Tejszínes, gombás libamájszeletek recept

  1. A felszeletelt libamájat sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és kevés forró vajban megsütjük.
  2. A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, beletesszük a felszeletelt gombát, sóval, borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük, puhára pároljuk.
  3. Megszórjuk liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt, és mártás sűrűségűre forraljuk.
  4. A májszeleteket a mártással leöntjük, és párolt rizzsel tálaljuk.
A finom libamáj elkészítésének az a trükkje, hogy hamar elkészül, nem kell sokáig sütögetni. Egyesek szerint sózni csak közvetlenül tálalás előtt szabad, mert egyébként kemény lesz a máj.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

14 + 13 =