A tejszínes, gombás libamájszeletek úgy készül, hogy a májat megsütjük, elkészítjük külön a mártást, majd nyakon öntjük vele.
A libamáj mindenkor ünnepi ételnek számít. Ez az ételünk egy szaftosabb, mártással tálalt érdekesség, karácsony közeledtével különösen ajánljuk. Ugyancsak ünnepi étel a libamájjal töltött pulykamell, ezt a receptünket is érdemes kipróbálni!
Tejszínes, gombás libamájszeletek hozzávalók
- 50 dkg libamáj,
- 20 dkg gomba,
- 8 – 8 dkg liszt és vaj,
- 1 fej hagyma,
- 2 dl tejszín,
- 1 csokor petrezselyem,
- őrölt bors,
- só
Tejszínes, gombás libamájszeletek recept
- A felszeletelt libamájat sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és kevés forró vajban megsütjük.
- A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, beletesszük a felszeletelt gombát, sóval, borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük, puhára pároljuk.
- Megszórjuk liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt, és mártás sűrűségűre forraljuk.
- A májszeleteket a mártással leöntjük, és párolt rizzsel tálaljuk.
A finom libamáj elkészítésének az a trükkje, hogy hamar elkészül, nem kell sokáig sütögetni. Egyesek szerint sózni csak közvetlenül tálalás előtt szabad, mert egyébként kemény lesz a máj.