Szüreti töltött csirke recept

Szalonnás, gombás, zöldborsós és rizses tölteléket készítünk a szüreti töltött csirkéhez, beletöltjük, majd készre sütjük. Ebben a receptben a csirke egészben sül, utána daraboljuk csak fel.

Szüreti töltött csirke hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • kb. 1 kg-os csirke,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 10 dkg zöldborsó,
  • 10 dkg gomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 12 dkg rizs,
  • 3 tojás,
  • 1 dl olaj,
  • őrölt bors, só.

Szüreti töltött csirke elkészítése

  1. A kockára vágott szalonnát kisütjük.
  2. Zsírjában megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a felkockázott gombát, majd a zöldborsót.
  3. Sóval, borssal fűszerezzük, összekeverjük a tojásokkal, és az időközben megpárolt rizzsel.
  4. Ezzel a töltelékkel a csirke megsózott hasüregét megtöltjük, kívül is megsózzuk, majd tepsibe tesszük.
  5. Olajjal leöntjük, kevés vizet öntünk alá, és gyakran locsolgatva megsütjük.
  6. A csirkét úgy daraboljuk fel, hogy a töltelékből egyformán jusson mindenkinek!
  7. Hagymás káposztasalátát kínálunk hozzá.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

hét − öt =

Scroll to top