Szüreti töltött csirke recept

Szalonnás, gombás, zöldborsós és rizses tölteléket készítünk a szüreti töltött csirkéhez, beletöltjük, majd készre sütjük. Ebben a receptben a csirke egészben sül, utána daraboljuk csak fel.

Szüreti töltött csirke hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • kb. 1 kg-os csirke,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 10 dkg zöldborsó,
  • 10 dkg gomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 12 dkg rizs,
  • 3 tojás,
  • 1 dl olaj,
  • őrölt bors, só.

Szüreti töltött csirke elkészítése

  1. A kockára vágott szalonnát kisütjük.
  2. Zsírjában megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a felkockázott gombát, majd a zöldborsót.
  3. Sóval, borssal fűszerezzük, összekeverjük a tojásokkal, és az időközben megpárolt rizzsel.
  4. Ezzel a töltelékkel a csirke megsózott hasüregét megtöltjük, kívül is megsózzuk, majd tepsibe tesszük.
  5. Olajjal leöntjük, kevés vizet öntünk alá, és gyakran locsolgatva megsütjük.
  6. A csirkét úgy daraboljuk fel, hogy a töltelékből egyformán jusson mindenkinek!
  7. Hagymás káposztasalátát kínálunk hozzá.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + 18 =

Scroll to top