Szalonnás, gombás, zöldborsós és rizses tölteléket készítünk a szüreti töltött csirkéhez, beletöltjük, majd készre sütjük. Ebben a receptben a csirke egészben sül, utána daraboljuk csak fel.
Szüreti töltött csirke hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- kb. 1 kg-os csirke,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 10 dkg zöldborsó,
- 10 dkg gomba,
- 1 fej vöröshagyma,
- 12 dkg rizs,
- 3 tojás,
- 1 dl olaj,
- őrölt bors, só.
Szüreti töltött csirke elkészítése
- A kockára vágott szalonnát kisütjük.
- Zsírjában megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a felkockázott gombát, majd a zöldborsót.
- Sóval, borssal fűszerezzük, összekeverjük a tojásokkal, és az időközben megpárolt rizzsel.
- Ezzel a töltelékkel a csirke megsózott hasüregét megtöltjük, kívül is megsózzuk, majd tepsibe tesszük.
- Olajjal leöntjük, kevés vizet öntünk alá, és gyakran locsolgatva megsütjük.
- A csirkét úgy daraboljuk fel, hogy a töltelékből egyformán jusson mindenkinek!
- Hagymás káposztasalátát kínálunk hozzá.