A szüreti részeges csirke azért szüreti és azért részeges, mert adunk hozzá egy kis száraz fehérbort. A Vincellér csirkéjéhez – ha még emlékeznek a pár nappal ezelőtt megjelent receptünkre – édes fehérbor illett. Ez a recept lényegesen eltér attól és nem csak a borok miatt.
A szüreti részeges csirke tűzálló tálban párolódik, majd szalonna szeletekkel beborítva pirosra sül.
Szüreti részeges csirke hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 1 kg-os csirke,
- 10 dkg margarin,
- 3 dl száraz fehérbor,
- 12 dkg füstölt szalonna,
- majoránna,
- só.
Szüreti részeges csirke elkészítése
- A csirkét kívül-belül megsózzuk, belsejét meghintjük majoránnával.
- Tűzálló tálba helyezzük, rátesszük a margarint, és aláöntjük a bort.
- A tálat lefedjük, és közepes hőmérsékleten pároljuk. Időnként pótoljuk az elpárolgott bort.
- Amikor a hús már puha, beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel, és most már fedő nélkül pirosra sütjük.
- Petrezselymes burgonyával tálaljuk.