Szüreti részeges csirke

A szüreti részeges csirke azért szüreti és azért részeges, mert adunk hozzá egy kis száraz fehérbort. A Vincellér csirkéjéhez – ha még emlékeznek a pár nappal ezelőtt megjelent receptünkre – édes fehérbor illett. Ez a recept lényegesen eltér attól és nem csak a borok miatt.

A szüreti részeges csirke tűzálló tálban párolódik, majd szalonna szeletekkel beborítva pirosra sül.

Szüreti részeges csirke hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg-os csirke,
  • 10 dkg margarin,
  • 3 dl száraz fehérbor,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • majoránna,
  • só.

Szüreti részeges csirke elkészítése

  1. A csirkét kívül-belül megsózzuk, belsejét meghintjük majoránnával.
  2. Tűzálló tálba helyezzük, rátesszük a margarint, és aláöntjük a bort.
  3. A tálat lefedjük, és közepes hőmérsékleten pároljuk. Időnként pótoljuk az elpárolgott bort.
  4. Amikor a hús már puha, beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel, és most már fedő nélkül pirosra sütjük.
  5. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + öt =

Scroll to top