Szüreti részeges csirke

A szüreti részeges csirke azért szüreti és azért részeges, mert adunk hozzá egy kis száraz fehérbort. A Vincellér csirkéjéhez – ha még emlékeznek a pár nappal ezelőtt megjelent receptünkre – édes fehérbor illett. Ez a recept lényegesen eltér attól és nem csak a borok miatt.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


A szüreti részeges csirke tűzálló tálban párolódik, majd szalonna szeletekkel beborítva pirosra sül.

Szüreti részeges csirke hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg-os csirke,
  • 10 dkg margarin,
  • 3 dl száraz fehérbor,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • majoránna,
  • só.

Szüreti részeges csirke elkészítése

  1. A csirkét kívül-belül megsózzuk, belsejét meghintjük majoránnával.
  2. Tűzálló tálba helyezzük, rátesszük a margarint, és aláöntjük a bort.
  3. A tálat lefedjük, és közepes hőmérsékleten pároljuk. Időnként pótoljuk az elpárolgott bort.
  4. Amikor a hús már puha, beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel, és most már fedő nélkül pirosra sütjük.
  5. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

4 + öt =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház