Szatmári csirke

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A csirkét leöntjük forró olajjal, betakarjuk szalonnával, ízesítjük, megsütjük. Kivesszük a csirkét és a megmaradt szaftból és a szilvából ragut készítünk. Párolt rizzsel tálaljuk.

Szatmári csirke hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg-os csirke,
  • 40 dkg szilva,
  • 3-4 evőkanál olaj,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 25 dkg sárgarépa,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors, só.

Szatmári csirke elkészítése

  1. A megmosott csirkét bedörzsöljük sóval, leöntjük forró olajjal, beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel.
  2. Mellétesszük a hasábokra vágott sárgarépát, az apróra vágott hagymát, megszórjuk borssal, és sütőben saját levével locsolgatva megsütjük.
  3. A csirkét kiemeljük, feldaraboljuk.
  4. A kimagozott szilvát félbevágjuk, hozzáadjuk a raguhoz, és roppanósra pároljuk. Tálaláskor a csirkére tesszük a ragut, és párolt rizzsel tálaljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Szárnyas receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × egy =