A csirkét leöntjük forró olajjal, betakarjuk szalonnával, ízesítjük, megsütjük. Kivesszük a csirkét és a megmaradt szaftból és a szilvából ragut készítünk. Párolt rizzsel tálaljuk.
Szatmári csirke hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 1 kg-os csirke,
- 40 dkg szilva,
- 3-4 evőkanál olaj,
- 8 dkg füstölt szalonna,
- 25 dkg sárgarépa,
- 1 fej vöröshagyma,
- őrölt bors, só.
Szatmári csirke elkészítése
- A megmosott csirkét bedörzsöljük sóval, leöntjük forró olajjal, beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel.
- Mellétesszük a hasábokra vágott sárgarépát, az apróra vágott hagymát, megszórjuk borssal, és sütőben saját levével locsolgatva megsütjük.
- A csirkét kiemeljük, feldaraboljuk.
- A kimagozott szilvát félbevágjuk, hozzáadjuk a raguhoz, és roppanósra pároljuk. Tálaláskor a csirkére tesszük a ragut, és párolt rizzsel tálaljuk.