Szatmári csirke

A csirkét leöntjük forró olajjal, betakarjuk szalonnával, ízesítjük, megsütjük. Kivesszük a csirkét és a megmaradt szaftból és a szilvából ragut készítünk. Párolt rizzsel tálaljuk.

Szatmári csirke hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg-os csirke,
  • 40 dkg szilva,
  • 3-4 evőkanál olaj,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 25 dkg sárgarépa,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors, só.

Szatmári csirke elkészítése

  1. A megmosott csirkét bedörzsöljük sóval, leöntjük forró olajjal, beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel.
  2. Mellétesszük a hasábokra vágott sárgarépát, az apróra vágott hagymát, megszórjuk borssal, és sütőben saját levével locsolgatva megsütjük.
  3. A csirkét kiemeljük, feldaraboljuk.
  4. A kimagozott szilvát félbevágjuk, hozzáadjuk a raguhoz, és roppanósra pároljuk. Tálaláskor a csirkére tesszük a ragut, és párolt rizzsel tálaljuk.

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhét − hét =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close