Szatmári csirke

A csirkét leöntjük forró olajjal, betakarjuk szalonnával, ízesítjük, megsütjük. Kivesszük a csirkét és a megmaradt szaftból és a szilvából ragut készítünk. Párolt rizzsel tálaljuk.

Szatmári csirke hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg-os csirke,
  • 40 dkg szilva,
  • 3-4 evőkanál olaj,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 25 dkg sárgarépa,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors, só.

Szatmári csirke elkészítése

  1. A megmosott csirkét bedörzsöljük sóval, leöntjük forró olajjal, beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel.
  2. Mellétesszük a hasábokra vágott sárgarépát, az apróra vágott hagymát, megszórjuk borssal, és sütőben saját levével locsolgatva megsütjük.
  3. A csirkét kiemeljük, feldaraboljuk.
  4. A kimagozott szilvát félbevágjuk, hozzáadjuk a raguhoz, és roppanósra pároljuk. Tálaláskor a csirkére tesszük a ragut, és párolt rizzsel tálaljuk.

Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

öt × kettő =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház