Szatmári csirke

A csirkét leöntjük forró olajjal, betakarjuk szalonnával, ízesítjük, megsütjük. Kivesszük a csirkét és a megmaradt szaftból és a szilvából ragut készítünk. Párolt rizzsel tálaljuk.

Szatmári csirke hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg-os csirke,
  • 40 dkg szilva,
  • 3-4 evőkanál olaj,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 25 dkg sárgarépa,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors, só.

Szatmári csirke elkészítése

  1. A megmosott csirkét bedörzsöljük sóval, leöntjük forró olajjal, beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel.
  2. Mellétesszük a hasábokra vágott sárgarépát, az apróra vágott hagymát, megszórjuk borssal, és sütőben saját levével locsolgatva megsütjük.
  3. A csirkét kiemeljük, feldaraboljuk.
  4. A kimagozott szilvát félbevágjuk, hozzáadjuk a raguhoz, és roppanósra pároljuk. Tálaláskor a csirkére tesszük a ragut, és párolt rizzsel tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét − 6 =

Scroll to top