Sörös-sajtos csirke

A sörös-sajtos csirke egy tálban készül a körettel, ami ebben az esetben rizs lesz. Hogy az ízek a húsban maradjanak a párolás alatt, a csirkehúst egy kicsit elősütjük forró olajban. A részletes recept:

Sörös-sajtos csirke receptje

Hozzávalók

  • 1 csirke,
  • fél liter sör,
  • 10 dkg sajt,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 1 evőkanál ételízesítő,
  • 2 dl rizs,
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér,
  • 1 mokkáskanál őrölt bors,
  • só, olaj, petrezselyemzöld.

Sörös-sajtos csirke elkészítése

  1. Négyfelé vágjuk a csirkét és megsózzuk.
  2. Egy tűzálló tálat egy evőkanál olajjal kikenünk.
  3. Kevés olaj erős lángon,hirtelen átpirítjuk a csirkedarabokat.
  4. A tűzálló tálba beleszórjuk a rizst, majd a sörbe kevert fűszerekkel, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a reszelt sajttal és a mustárral leöntjük.
  5. A tálba fektetjük a hirtelen megsütött csirkedarabokat, a mártással meglocsoljuk.
  6. A tálat lefedjük és előmelegített, forró sütőben kb. 50 percig pároljuk.
  7. Amikor a levét elfőtte, a fedőt levesszük és pirosra sütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 2 =

Scroll to top