A sörös-sajtos csirke egy tálban készül a körettel, ami ebben az esetben rizs lesz. Hogy az ízek a húsban maradjanak a párolás alatt, a csirkehúst egy kicsit elősütjük forró olajban. A részletes recept:
Sörös-sajtos csirke receptje
Hozzávalók
- 1 csirke,
- fél liter sör,
- 10 dkg sajt,
- 1 evőkanál mustár,
- 1 evőkanál ételízesítő,
- 2 dl rizs,
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér,
- 1 mokkáskanál őrölt bors,
- só, olaj, petrezselyemzöld.
Sörös-sajtos csirke elkészítése
- Négyfelé vágjuk a csirkét és megsózzuk.
- Egy tűzálló tálat egy evőkanál olajjal kikenünk.
- Kevés olaj erős lángon,hirtelen átpirítjuk a csirkedarabokat.
- A tűzálló tálba beleszórjuk a rizst, majd a sörbe kevert fűszerekkel, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a reszelt sajttal és a mustárral leöntjük.
- A tálba fektetjük a hirtelen megsütött csirkedarabokat, a mártással meglocsoljuk.
- A tálat lefedjük és előmelegített, forró sütőben kb. 50 percig pároljuk.
- Amikor a levét elfőtte, a fedőt levesszük és pirosra sütjük.