A csirkehúsos receptek közül az egyik kedvencünk a sonkával, gombával rakott csirkemell, amit egy tűzálló tálban állítunk össze, a tetejére sajt lapokat vágunk és a végén ráolvasztjuk a sajtot. Olyan egytálétel, amit bármikor szívesen fogyasztunk.
Az ízletes csirkemell recept képekkel kerül fel az oldalra, így a pontos mennyiségek és a részletes leírás ismeretében odahaza is egyszerűen elkészíthető. Nem túl bonyolult de dolgozni azért kell vele, hiszen gombapörköltet készítünk hozzá és a húst is elősütjük.
A recept előtt az eszközökről: az általunk használt tűzálló tál alacsony falú, 20 cm × 30 cm-es. A sajtot egy sima sajtvágó késsel szeleteltük, melynek a közepe azért lyukas, hogy a sajt ne tapadjon hozzá vágás közben. Aki gondolja, az akár reszelheti is a sajtot.
Sonkával, gombával rakott csirkemell hozzávalók
- 50 dkg gomba (csiperke, laska)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 evőkanál liszt
- 20 dkg kemény sajt
- 10 dkg gépsonka
- 1 kg csirkemell
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
Sonkával, gombával rakott csirkemell elkészítése
- A hagymát megpucoljuk, apróra szeljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk.
- A hús megmossuk, egyenletes szeletekre vágjuk és mindkét oldalát besózzuk, állni hagyjuk.
- A gombát alaposan megtisztítjuk, szeljük. (Apropó gomba. Ezt a gombás receptet láttad már?)
Előkészítjük a húst és a gombát - Az üvegesre pirított hagymát pirospaprikával megszórjuk, a gombát belerakjuk, átforgatjuk, borsozzuk, sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
- A felszeletelt és lesózott csirkemellet lisztbe beleforgatjuk, forró olajban mindkét oldalát elősütjük.
Elősütjük a szeletelt csirkemell mindkét oldalát - Az elősütött húsokat sütőtálba fektetjük, ráhalmozzuk a kész gombát, a szaftját ráöntjük és alufóliával letakarva a sütőben fél óra alatt 200 C °-on összepároljuk.
- A sütőből kivéve levesszük a fóliát, betakarjuk a szeletelt sonkával és a sajtvágóval készített sajtlapokkal/sajtforgáccsal és visszatesszük a sütőbe immár fólia nélkül.
Befedjük a szeletelt sonkával és a szeletelt sajttal - 180 C °-on pár perc alatt készre sütjük, párolt rizzsel, sült krumplival tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ezért nagyon finom ez a rakott csirkemell recept
(Megjegyzés: Ugye észrevetted, hogy a receptben a gomba elkészítése tulajdonképpen egy gombapörkölt recept?)
Amikor az elősütött húst a tűzálló tálba rakjuk, nem kell semmilyen zsiradékkal kikenni a tálat. A ráöntött gomba hagymás szaftja elegendő és finom ahhoz, hogy a hús megpuhuljon.
A hússzeletekre takaró szerűen rakott sonka és sajt miatt tálaláskor szépen egymáson maradnak a rétegek. Ha reszeljük a sajtot a rakott csirkemell tetejére, akkor ez kevésbé garantálható.
Összefoglaló
Sonkával, gombával rakott csirkemell
Az ízletes sonkával, gombával rakott csirkemell recept képekkel kerül fel az oldalra, így a pontos mennyiségek és a részletes leírás ismeretében odahaza is egyszerűen elkészíthető.
Típus: főétel
Nemzeti konyha: Magyar
Recept Mennyisége: 4
Előkészítési idő: 30M
Főzési idő: 1H
Összes idő: 1H30M
Hozzávalók:
- gomba
- vöröshagyma
- liszt
- keménysajt
- gépsonka
- csirkemell
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
Recept útmutatások: A csirkehúst süsd elő, majd halmozd fel a hozzávalókat egy tűzálló tálban, vagy tepsiben. Süsd készre és élvezd a fenséges ízeket!
4.69