A sonkás csirke receptje azoknak a családoknak kedvez, akik nem csak a csirkemellből, vagy csirkecombból készült ételeket szeretik, hanem az egész csirkét szívesen fogyasztják. Kitűnő a csirkehús a háton és különösen a csirkeszárnyon is! Utóbbit talán többre tartják Amerikában, mint a csirke többi részét. Az biztos, csípős csirkeszárny nélkül nincs amerikai foci!
Térjünk vissza a saját receptünkhöz, melyhez fel kell darabolnunk az egész csirkét. Ha még sosem csináltad, nézd meg ezt a videót, ami – igaz angol nyelven – részletesen megmutatja mit és hogyan csinálj!
Ha mindent jól megfigyeltél és sikerült gusztusosan feldarabolni a csirkét, akkor a nehezén már túl is vagy! A recept többi részével simán elboldogulsz!
Sonkás csirke recept:
Hozzávalók
- 1,2 kg-os egész csirke,
- 20 dkg főtt füstölt sonka,
- 5 dkg liszt,
- 1 dl olaj,
- 2 dl húsleves,
- bazsalikom,
- só.
Sonkás csirke elkészítése
- A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés forró olajban pirosra sütjük.
- A sütésből visszamaradt olajban a metélt formára vágott sonkát megpirítjuk és a csirkére rakjuk.
- Tört bazsalikomfűvel megszórjuk, kb. 2 dl húslevest öntünk rá, és puhára pároljuk. (Pároláskor veszítse el az étel az összes vizet, csak a szaft maradjon alatta!)
- Párolt rizzsel, vagy rizibizivel tálaljuk.
Ha nincs odahaza maradék húsleves amit felhasználhatnál a csirkehús elkészítéséhez, ne ess pánikba! A leveskockából, vagy ételízesítőből készített leves(pótló) is megteszi.