Sonkás csirke egész csirkéből

A sonkás csirke receptje azoknak a családoknak kedvez, akik nem csak a csirkemellből, vagy csirkecombból készült ételeket szeretik, hanem az egész csirkét szívesen fogyasztják. Kitűnő a csirkehús a háton és különösen a csirkeszárnyon is! Utóbbit talán többre tartják Amerikában, mint a csirke többi részét. Az biztos, csípős csirkeszárny nélkül nincs amerikai foci!

Térjünk vissza a saját receptünkhöz, melyhez fel kell darabolnunk az egész csirkét. Ha még sosem csináltad, nézd meg ezt a videót, ami – igaz angol nyelven – részletesen megmutatja mit és hogyan csinálj!

Ha mindent jól megfigyeltél és sikerült gusztusosan feldarabolni a csirkét, akkor a nehezén már túl is vagy! A recept többi részével simán elboldogulsz!

Sonkás csirke recept:

HozzávalókSonkás csirke egész csirkéből

  • 1,2 kg-os egész csirke,
  • 20 dkg főtt füstölt sonka,
  • 5 dkg liszt,
  • 1 dl olaj,
  • 2 dl húsleves,
  • bazsalikom,
  • só.

Sonkás csirke elkészítése

  1. A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés forró olajban pirosra sütjük.
  2. A sütésből visszamaradt olajban a metélt formára vágott sonkát megpirítjuk és a csirkére rakjuk.
  3. Tört bazsalikomfűvel megszórjuk, kb. 2 dl húslevest öntünk rá, és puhára pároljuk. (Pároláskor veszítse el az étel az összes vizet, csak a szaft maradjon alatta!)
  4. Párolt rizzsel, vagy rizibizivel tálaljuk.

Ha nincs odahaza maradék húsleves amit felhasználhatnál a csirkehús elkészítéséhez, ne ess pánikba! A leveskockából, vagy ételízesítőből készített leves(pótló) is megteszi.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

nyolc + 17 =