Rizses pecsenyekacsa

A kacsa ételek kedvelőinek szeretnénk örömet okozni ezzel a rizses pecsenyekacsa recepttel. Aki pedig még nem ismeri ezt a kicsit zsírosabb szárnyas hús típust, annak ajánljuk kipróbálásra!

Rizses pecsenyekacsa recept

A kacsát 8 darabra vágjuk. Az olaj felében megpirítjuk a finomra vágott hagymát, beletesszük a kacsahúst, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk. A maradék olajban félpuhára pároljuk a kockára vágott zöldségeket és gombát, valamint a rizst. Amikor a kacsa félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket és a rizst, majd felöntjük a rizs térfogatának megfelelő, kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sütőben fedő alatt készre pároljuk.

Hozzávalók

  • 1,5 kg-os pecsenyekacsa,
  • 15-15 dkg sárga- fehérrépa,
  • 25 dkg rizs,
  • 10-10 dkg zeller és gomba,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 4 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • majoránna,
  • só.

Rizses pecsenyekacsa tálalása

Gasztro könyvajánló

Tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemmel

Trükk

Ha a kacsa félig megpuhult, fel kell önteni a rizs kétszeres térfogatának megfelelő vízzel!

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − négy =

Scroll to top