Rizses pecsenyekacsa

A kacsa ételek kedvelőinek szeretnénk örömet okozni ezzel a rizses pecsenyekacsa recepttel. Aki pedig még nem ismeri ezt a kicsit zsírosabb szárnyas hús típust, annak ajánljuk kipróbálásra!

Rizses pecsenyekacsa recept

A kacsát 8 darabra vágjuk. Az olaj felében megpirítjuk a finomra vágott hagymát, beletesszük a kacsahúst, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk. A maradék olajban félpuhára pároljuk a kockára vágott zöldségeket és gombát, valamint a rizst. Amikor a kacsa félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket és a rizst, majd felöntjük a rizs térfogatának megfelelő, kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sütőben fedő alatt készre pároljuk.

Hozzávalók

  • 1,5 kg-os pecsenyekacsa,
  • 15-15 dkg sárga- fehérrépa,
  • 25 dkg rizs,
  • 10-10 dkg zeller és gomba,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 4 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • majoránna,
  • só.

Rizses pecsenyekacsa tálalása

Tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemmel

Trükk

Ha a kacsa félig megpuhult, fel kell önteni a rizs kétszeres térfogatának megfelelő vízzel!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + három =

Scroll to top