A kacsa ételek kedvelőinek szeretnénk örömet okozni ezzel a rizses pecsenyekacsa recepttel. Aki pedig még nem ismeri ezt a kicsit zsírosabb szárnyas hús típust, annak ajánljuk kipróbálásra!
Rizses pecsenyekacsa recept
A kacsát 8 darabra vágjuk. Az olaj felében megpirítjuk a finomra vágott hagymát, beletesszük a kacsahúst, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk. A maradék olajban félpuhára pároljuk a kockára vágott zöldségeket és gombát, valamint a rizst. Amikor a kacsa félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket és a rizst, majd felöntjük a rizs térfogatának megfelelő, kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sütőben fedő alatt készre pároljuk.
Hozzávalók
- 1,5 kg-os pecsenyekacsa,
- 15-15 dkg sárga- fehérrépa,
- 25 dkg rizs,
- 10-10 dkg zeller és gomba,
- 1 fej hagyma,
- 1 csokor petrezselyem,
- 4 evőkanál olaj,
- őrölt bors,
- majoránna,
- só.
Rizses pecsenyekacsa tálalása
Tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemmel
Trükk
Ha a kacsa félig megpuhult, fel kell önteni a rizs kétszeres térfogatának megfelelő vízzel!