Rizibizi, ahogy Zsófi is szereti

Rizibizi, ahogy Zsófika szereti | kedvenc-receptek.huZsófika 9 hónapos, de sikerült az ízlését ezzel a Rizibizivel eltalálni! A megfőtt rizst, borsót és az apróra vágott húst csak összepirítom és kész!

Receptet küldte: Suhaj Zsuzsanna, Sopron

Rizibizi hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 5 db felső csirkecomb,
  • 2 pohár rizs,
  • 10 evőkanál borsó,
  • sült csirke fűszer,
  • só,
  • vaj,
  • bors.

Rizibizi elkészítése úgy, ahogy Zsófi szereti

  1. A rizst külön elkészítem, a borsót külön vajjal megpárolom.
  2. A csirkecombokat a sült csirke fűszerrel bekenem, majd azt is külön megsütöm.
  3. Ha megsült akkor kicsontozom és felaprózom.
  4. A megfőtt rizs, borsót és az apróra vágott húst egy tálba teszem.
  5. A kisült csirke szaftjával meglocsolom a rizst, és utána kb. 5 percig egy nagy serpenyőben, sűrűn kevergetve összepirítom őket.
  6. Savanyúsággal tálalom! (Én céklával szoktam)
  7. Nagyon finom, Zsófi a kislányom is nagyon szereti!
  8. Jó étvágyat mindenkinek!
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + kilenc =

Scroll to top