A farsangi részeges csirke egyben sült finomság, azaz nem kell bajlódni a darabolással. Viszont nagyon kell figyelni a sütésnél, hogy le ne tapadjon a tepsi aljára, elővigyázatosságból tehetünk alá alufóliát.
Ne gondolja senki, hogy a hasüreget felesleges befűszerezni! Aki egyszer már elfelejtette, az tudja, hogy a csak kívülről fűszerezett csirkehús nem olyan finom, mint amelyiket kívül belül egyformán ízesítették.
Részeges szárnyas ételünk a fehér bor hozzávalótól lesz pikáns. Lássuk a receptet:
Farsangi részeges csirke hozzávalók
- 1 egész csirke,
- 8 dkg vaj,
- 3 dl fehérbor,
- 12 dkg füstölt szalonna,
- majoránna,
- őrölt bors,
- só.
Farsangi részeges csirke recept
- A megmosott csirkét kívül, belül megsózzuk, belsejét majoránnával, külsejét borssal fűszerezzük.
- Egy magas falú tepsibe helyezzük, leöntjük olvasztott vajjal, és aláöntjük a bort.
- Alufóliával légmentesen letakarva a sütőben pároljuk, szükség szerint az elpárolgott bort pótoljuk.
- Amikor puha, hajszálvékony szalonna csíkokat borítunk rá, és ropogósra sütjük.
- Köretnek rizi-bizit, vagy párolt rizst ajánlunk.
Jól kell eltalálni azt az időpontot, amikor a fedő nélkül kezdjük sütni a csirkét!