Farsangi részeges csirke

A farsangi részeges csirke egyben sült finomság, azaz nem kell bajlódni a darabolással. Viszont nagyon kell figyelni a sütésnél, hogy le ne tapadjon a tepsi aljára, elővigyázatosságból tehetünk alá alufóliát.

Ne gondolja senki, hogy a hasüreget felesleges befűszerezni! Aki egyszer már elfelejtette, az tudja, hogy a csak kívülről fűszerezett csirkehús nem olyan finom, mint amelyiket kívül belül egyformán ízesítették.

Részeges szárnyas ételünk a fehér bor hozzávalótól lesz pikáns. Lássuk a receptet:

Farsangi részeges csirke hozzávalók

  • 1 egész csirke,
  • 8 dkg vaj,
  • 3 dl fehérbor,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • majoránna,
  • őrölt bors,
  • só.

Farsangi részeges csirke recept

  1. A megmosott csirkét kívül, belül megsózzuk, belsejét majoránnával, külsejét borssal fűszerezzük.
  2. Egy magas falú tepsibe helyezzük, leöntjük olvasztott vajjal, és aláöntjük a bort.
  3. Alufóliával légmentesen letakarva a sütőben pároljuk, szükség szerint az elpárolgott bort pótoljuk.
  4. Amikor puha, hajszálvékony szalonna csíkokat borítunk rá, és ropogósra sütjük.
  5. Köretnek rizi-bizit, vagy párolt rizst ajánlunk.

Jól kell eltalálni azt az időpontot, amikor a fedő nélkül kezdjük sütni a csirkét!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

2 × három =