Pulyka aprólék és pulykacomb a leves fő alapanyaga és sokféle zöldség. A főtt húst a leves mellé majd külön tálaljuk, de más ételekhez is felhasználhatjuk.
Hozzávalók
- Pulyka aprólék,
- a pulyka két combja,
- 2-3 db sárgarépa,
- 2 db fehérrépa,
- karalábé,
- zeller,
- kevés kelkáposzta,
- vöröshagyma,
- só,
- bors,
- gyömbér,
- szerecsendió.
Így készül a pulykaleves
- A pulykaaprólékot a combokkal együtt feltesszük főni.
- Mikor felforrt, a habját leszedjük.
- A zöldséget megtisztítva belerakjuk a levesbe.
- Sózzuk, fűszerezzük és lassú tűzön főzzük, kb. 2-3 órát.
- Leszűrjük.
- Betétnek csigatésztát, vékonymetéltet, dara-, vagy májgombócot adunk.
- A főtt húst a leves mellé külön tálaljuk, de hidegen majonézzel vagy
kevert salátákban is feldolgozhatjuk.
Ez teszik, ezt megosztom!