Pulykaleves

Pulyka aprólék és pulykacomb a leves fő alapanyaga és sokféle zöldség. A főtt húst a leves mellé majd külön tálaljuk, de más ételekhez is felhasználhatjuk.

Hozzávalók

  • Pulyka aprólék,
  • a pulyka két combja,
  • 2-3 db sárgarépa,
  • 2 db fehérrépa,
  • karalábé,
  • zeller,
  • kevés kelkáposzta,
  • vöröshagyma,
  • só,
  • bors,
  • gyömbér,
  • szerecsendió.

Így készül a pulykaleves

  1. A pulykaaprólékot a combokkal együtt feltesszük főni.
  2. Mikor felforrt, a habját leszedjük.
  3. A zöldséget megtisztítva belerakjuk a levesbe.
  4. Sózzuk, fűszerezzük és lassú tűzön főzzük, kb. 2-3 órát.
  5. Leszűrjük.
  6. Betétnek csigatésztát, vékonymetéltet, dara-, vagy májgombócot adunk.
  7. A főtt húst a leves mellé külön tálaljuk, de hidegen majonézzel vagy
    kevert salátákban is feldolgozhatjuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tizenhét =

Scroll to top