Pulykaleves

Pulyka aprólék és pulykacomb a leves fő alapanyaga és sokféle zöldség. A főtt húst a leves mellé majd külön tálaljuk, de más ételekhez is felhasználhatjuk.

Hozzávalók

  • Pulyka aprólék,
  • a pulyka két combja,
  • 2-3 db sárgarépa,
  • 2 db fehérrépa,
  • karalábé,
  • zeller,
  • kevés kelkáposzta,
  • vöröshagyma,
  • só,
  • bors,
  • gyömbér,
  • szerecsendió.

Így készül a pulykaleves

  1. A pulykaaprólékot a combokkal együtt feltesszük főni.
  2. Mikor felforrt, a habját leszedjük.
  3. A zöldséget megtisztítva belerakjuk a levesbe.
  4. Sózzuk, fűszerezzük és lassú tűzön főzzük, kb. 2-3 órát.
  5. Leszűrjük.
  6. Betétnek csigatésztát, vékonymetéltet, dara-, vagy májgombócot adunk.
  7. A főtt húst a leves mellé külön tálaljuk, de hidegen majonézzel vagy
    kevert salátákban is feldolgozhatjuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + 13 =

Scroll to top