Pulykaleves

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Pulyka aprólék és pulykacomb a leves fő alapanyaga és sokféle zöldség. A főtt húst a leves mellé majd külön tálaljuk, de más ételekhez is felhasználhatjuk.

Hozzávalók

  • Pulyka aprólék,
  • a pulyka két combja,
  • 2-3 db sárgarépa,
  • 2 db fehérrépa,
  • karalábé,
  • zeller,
  • kevés kelkáposzta,
  • vöröshagyma,
  • só,
  • bors,
  • gyömbér,
  • szerecsendió.

Így készül a pulykaleves

  1. A pulykaaprólékot a combokkal együtt feltesszük főni.
  2. Mikor felforrt, a habját leszedjük.
  3. A zöldséget megtisztítva belerakjuk a levesbe.
  4. Sózzuk, fűszerezzük és lassú tűzön főzzük, kb. 2-3 órát.
  5. Leszűrjük.
  6. Betétnek csigatésztát, vékonymetéltet, dara-, vagy májgombócot adunk.
  7. A főtt húst a leves mellé külön tálaljuk, de hidegen majonézzel vagy
    kevert salátákban is feldolgozhatjuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Posted in Kiemelt receptek, Leves receptek, Szárnyas receptek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 5 =