A pirított vagy más néven resztelt csirkemáj elkészítése nem tart fél óráig sem, talán ezért is olyan népszerű a háziasszonyok körében. A csirke receptek közül az egyik leggyorsabban elkészíthető étel!
Resztelt csirkemáj recept
Hozzávalók
- 1 nagy vöröshagyma,
- 4 evőkanál olaj,
- 60 dkg csirkemáj,
- só,
- pirospaprika,
- őrölt fekete bors.
Pirított csirkemáj elkészítése
- A hagymát megtisztítjuk, finomra szeleteljük és egy nagyobb serpenyőben 3-4 perc alatt üvegesre pirítjuk.
- Rászórjuk a nagyobb kockákra vágott májat.
- Nagy tűzön, folyamatos kevergetés mellett kb. 5 percig pirítjuk.
- A tűzről lehúzva 1 mokkáskanál sóval, pirospaprikával és a borssal fűszerezzük.
- Főtt burgonyával és csemege uborkával tálaljuk.