Pezsgős csirke

Közeledik az év vége, egyre-másra fognak – nálunk is! – megjelenni a karácsonyi és a szilveszteri receptek, mert a felkészülést nem lehet elég korán kezdeni! Ebbe a sorba illik a szilveszterre ajánlott pezsgős csirke recept!

A mi négy személyre szóló receptünkben a pezsgős csirke egészben sül, a legtöbb hasonló recept csak a combok sütését taglalja. Nem összekeverni a két receptet!

A pezsgős csirke hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirke egészben,
  • 15 dkg sárgarépa,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 8 dkg vaj,
  • 1 db tojássárgája,
  • 1 dl fehérbor,
  • 3 dl pezsgő,
  • 2 dl tejszín,
  • bors őrölt, ízlés szerint,
  • só ízlés szerint.

A pezsgős csirke elkészítése

  1. Megmossuk a csirkét, kívül-belül besózzuk.
  2. Tepsibe tesszük, a tetejére vajdarabkákat morzsolunk.
  3. Mellérakjuk a karikára vágott hagymát és sárgarépát, ezután félpuhára sütjük.
  4. Áttesszük a csirkét egy lábasba, a sütésből visszamaradt lébe beleöntjük a bort és a pezsgőt, majd az egészet a csirkére öntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Kivesszük a csirkét a lábasból, a levet felöntjük a tejszín felével sóval, borssal ízesítjük.
  6. A tűzről levéve beleöntjük a maradék tejszínnel összekevert tojássárgáját.
  7. Finom szűrőn átszűrjük és a mártást a feldarabolt csirkére öntjük.
  8. Köretként vajas metéltet ajánlunk hozzá.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + öt =

Scroll to top