Paprikás csirkecomb nokedlivel

Csirkepaprikás csirkecombból nokedlivel
A paprikás csirkecomb egy hagyományos paprikás csirke recept. A magyaros étel akkor egész, akkor teljes, ha nokedlivel tálalod.

Van-e valami trükkje ennek a receptnek? Nincs, egy olyan művelet van, ami kezdő háziasszonyoknak gondot okozhat: a habarás. Ha eszerint a recept szerint csinálod, a habarást sem tudod elrontani. Képekkel foglak végigvezetni azon, hogy mit és hogyan csinálj.

Amire még figyelj még, hogy kevés lében készítsd, inkább tölts utána vizet, ha már elfőtte. Akkor lesz igazán finom, ha a sűrű hagymás, paprikás szószban készül el a csirkecomb.

Ha végigolvasod a receptet, az aljára is tettem egy tippet, amitől még finomabb lesz a csirkecombból készült paprikás.

Paprikás csirkecomb recept

Amint látni fogod, kevés fűszert és zöldséget használunk a receptben, az íz mégis utolérhetetlen lesz! Annyira, hogy húsvétkor, vagy akár karácsonykor is szívesen látom ezt az ételt az ünnepi asztalon!

Hozzávalók

  • 4 db egész csirkecomb (kb.: 80 dkg.)
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 4 db kisebb paradicsom,
  • őrölt pirospaprika,
  • 2 teáskanál liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • só,
  • bors.

Paprikás csirke készítése csirkecombból

  1. A vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg.Hagyma dinsztelés
  2. Amikor a hagyma már megüvegesedett, vedd le a tűzről és szórd meg őrölt pirospaprikával. Én kb.: 3 teáskanálnyit tettem rá.
  3. Add hozzá a megtisztított és félbe vágott zöldpaprikát és a paradicsomot (akár egészben), önts alá egy kevés vizet. Nem kell hogy ellepje!Mehet bele a paprika-paradicsom
  4. A combokat tisztítsd meg és vágd el. Én a bőrét is lehúztam, mert úgy szeretjük, de ha te szereted bőröstül, nyugodtan hagyd rajt.
  5. Az alaplét főzd egybe 5-10 perc alatt, tedd bele a megtisztított combokat és fedő alatt, alacsony lángon párold, amíg a paprikás csirkecomb puha nem lesz.Teheted az alapba a csirkecombokat
  6. Ha nagyon elfőli a levét főzés közben, akkor óvatosan pótold csapvízzel. (Vigyázz, nem levest készítesz, úgyhogy csak óvatosan a vízzel!)
  7. Kb.: háromnegyed óra után vedd le a fedőt, hadd főlje el az étel a felesleges levet, majd habard be.
    A habaráshoz a lisztet keverd el csomómentesen a tejföllel, a csirkecomb paprikást vedd le a tűzről.
    Meríts a szaftból a habaráshoz, dolgozd össze, majd az egészet öntsd vissza a lábasba.Habarás eldolgozása a kimert szafttal
  8. Egy alapos keverés után tedd vissza a csirkecombokat, kb.:5 perc alatt rottyantsd össze az ételt és készen is vagy!
  9. Nokedlivel tálald, mert azzal a legfinomabb. A nokedli készítés csínját-bínját már bemutattam az oldalon (Kattints a linkre!).

Paprikás csirkecomb recept

Plusz egy tipp (ahogy ígértem): sokan előre kicsontozzák a combokat, hogy könnyebben fogyasztható legyen amikor elkészült az étel. Te netedd! A csontnak is fontos szerepe van a főzés során, az íze benne kell legyen a kész ételben.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Paprikás csirkecomb recept
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + tizennyolc =

Scroll to top