Medvehagyma krémmel töltjük meg a felszeletelt csirkemellet, amit aztán bundázunk (panírozás) és olajban kisütünk. A medvehagymás csirkemell recept rendkívül gyorsan elkészíthető, finom húsétel.
A töltelékbe a medvehagyma mellett túrót és reszelt sajtot keverünk, amitől krémszerű lesz az állaga, a színe pedig egyenesen lenyűgöző!
Nézd meg az olcsó és gyors receptet, a leírás és a képek alapján te is egyszerűen elkészítheted!
Medvehagymával töltött csirkemell recept
Hozzávalók
- 1 egész csirkemell
- 10-15 dkg túró
- 10-15 dkg reszelt sajt
- 10-12 levél medvehagyma
- só
Panírozáshoz:
- liszt
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
Sütéshez:
- olaj
Medvehagymával töltött csirkemell elkészítése képekkel, lépésről lépésre
- A medvehagymát alaposan megtisztítjuk, hagyjuk megszáradni.
- A csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, majd a húsból szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, és megsózzuk.
- A túrót összekeverjük a reszelt sajttal és az apróra vágott medvehagymával. Ha megkóstolod, látni fogod, hogy só nem kell bele!
- Kiterítünk egy szelet csirkemellet, kb.: a felére teszünk egy kanálnyi medvehagymás tölteléket, ráhajtjuk a hús másik felét és hústűvel összefogatjuk.
- Lisztbe, felvert tojásba és morzsába mártva panírozzuk, és bő olajban kisütjük.
- Köretként rizst vagy grillezett zöldségeket kínálunk hozzá.
Tudod mire való a medvehagyma?
A medvehagyma egy széles körűen felhasználható növény, az íze a fokhagymáéhoz hasonló. Leveleit használjuk étkezési és gyógyászati célokra, melyeket tavasszal, a virágzás előtt szednek. Mint látható, finom húsételekhez is felhasználható, de készítenek belőle mártást és levest is. Hogy mire használják még? A medvehagyma felhasználásáról, tartósításáról, gyógyhatásáról a wikipédia szócikkében olvashatsz.
Összefoglaló
Medvehagymával töltött csirkemell recept képekkel
A medvehagymás csirkemell recept egy töltött, húsos étel, melynek töltelékében a medvehagyma mellett sajt és túró van. Nézd meg az olcsó és gyors receptet, a leírás és a képek alapján te is egyszerűen elkészítheted!
Típus: Főétel
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT30M
Főzési idő: PT30M
Összes idő: PT1H
Hozzávalók:
- csirkemell filé
- finomliszt
- medvehagyma
- napraforgó olaj
- tehéntúró
- tojás
- túrófélék
- zsemlemorzsa
- tojás
- sajt
Recept útmutatások: A medvehagymával töltött csirkemell recept. Egy töltött, húsos étel, melynek töltelékében még sajt és túró is van. Nézd meg a receptet!
4.88