Medvehagymás csirkemell recept

Medvehagyma krémmel töltjük meg a felszeletelt csirkemellet, amit aztán bundázunk (panírozás) és olajban kisütünk. A medvehagymás csirkemell recept rendkívül gyorsan elkészíthető, finom húsétel.

A töltelékbe a medvehagyma mellett túrót és reszelt sajtot keverünk, amitől krémszerű lesz az állaga, a színe pedig egyenesen lenyűgöző!

Nézd meg az olcsó és gyors receptet, a leírás és a képek alapján te is egyszerűen elkészítheted!

Medvehagymával töltött csirkemell recept

Hozzávalók

  • 1 egész csirkemell
  • 10-15 dkg túró
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 10-12 levél medvehagyma

Panírozáshoz:

  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • olaj

Medvehagymával töltött csirkemell elkészítése képekkel, lépésről lépésre

  1. A medvehagymát alaposan megtisztítjuk, hagyjuk megszáradni.
    Medvehagymás csirkemell recept: megtisztítjuk a medvehagymát
    Megtisztítjuk a medvehagymát
  2. A csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, majd a húsból szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, és megsózzuk.
  3. A túrót összekeverjük a reszelt sajttal és az apróra vágott medvehagymával. Ha megkóstolod, látni fogod, hogy só nem kell bele!
    Medvehagymás csirkemell recept: összeállítjuk a tölteléket
    Összeállítjuk a tölteléket
  4. Kiterítünk egy szelet csirkemellet, kb.: a felére teszünk egy kanálnyi medvehagymás tölteléket, ráhajtjuk a hús másik felét és hústűvel összefogatjuk.
    Rátesszük a húsra a medvehagymás tölteléket
    Rátesszük a húsra a medvehagymás tölteléket
    Medvehagymás csirkemell recept: Összehajtjuk a hússzeletet, hústűvel megfogatjuk
    Összehajtjuk a hússzeletet, hústűvel megfogatjuk
  5. Lisztbe, felvert tojásba és morzsába mártva panírozzuk, és bő olajban kisütjük.
    Medvehagymával töltött csirkemell: Bő oljaban kisütöttük
    Bő olajban kisütöttük
  6. Köretként rizst vagy grillezett zöldségeket kínálunk hozzá.

Tudod mire való a medvehagyma?

A medvehagyma egy széles körűen felhasználható növény, az íze a fokhagymáéhoz hasonló. Leveleit használjuk étkezési és gyógyászati célokra, melyeket tavasszal, a virágzás előtt szednek. Mint látható, finom húsételekhez is felhasználható, de készítenek belőle mártást és levest is. Hogy mire használják még? A medvehagyma felhasználásáról, tartósításáról, gyógyhatásáról a wikipédia szócikkében olvashatsz.

Összefoglaló

Medvehagymával töltött csirkemell recept képekkel

A medvehagymás csirkemell recept egy töltött, húsos étel, melynek töltelékében a medvehagyma mellett sajt és túró van. Nézd meg az olcsó és gyors receptet, a leírás és a képek alapján te is egyszerűen elkészítheted!

Típus: Főétel

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT1H

Hozzávalók:

  • csirkemell filé
  • finomliszt
  • medvehagyma
  • napraforgó olaj
  • tehéntúró
  • tojás
  • túrófélék
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • sajt

Recept útmutatások: A medvehagymával töltött csirkemell recept. Egy töltött, húsos étel, melynek töltelékében még sajt és túró is van. Nézd meg a receptet!

Szerkesztő Értékelése:
4.88

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

7 − 2 =