Mandulás pulykamell

A mandulás pulykamell majdnem teljesen olyan recept, mintha a finom pulykahúst egyszerűen kirántanánk. Panírozás (bundázás) és forró olajban sütés – ugyan azok a lépések!

Karácsonyra már ajánlottam egy töltött pulyka receptet. Most egy egyszerűbb, ám szintén ízletes ételt ajánlunk pulykából.

Próbáld ki a pulykamellet mandulás bundában!

Mandulás pulykamell hozzávalók

  • 60 dkg pulykamellfilé,
  • 5 dkg liszt,
  • 8 dkg mandula,
  • 2 tojás,
  • 3 dl olaj,
  • só.

Mandulás pulykamell recept

  1. A mandulát leforrázzuk, héját lehúzzuk, és kisebb darabokra vágjuk.
  2. A pulykamellet szeletekre vágjuk, kiveregetjük, megsózzuk, a lisztben megforgatjuk, a tojásba belemártjuk, mandulával megszórjuk, és forró olajban megsütjük.
  3. Köretként borban párolt aszalt szilvát, vagy almakompótot kínálunk mellé.

 

Recept összefoglaló
Recept:
Mandulás pulykamell
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

öt − 5 =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close