A mandulás pulykamell majdnem teljesen olyan recept, mintha a finom pulykahúst egyszerűen kirántanánk. Panírozás (bundázás) és forró olajban sütés – ugyan azok a lépések!
Karácsonyra már ajánlottam egy töltött pulyka receptet. Most egy egyszerűbb, ám szintén ízletes ételt ajánlunk pulykából.
Próbáld ki a pulykamellet mandulás bundában!
Mandulás pulykamell hozzávalók
- 60 dkg pulykamellfilé,
- 5 dkg liszt,
- 8 dkg mandula,
- 2 tojás,
- 3 dl olaj,
- só.
Mandulás pulykamell recept
- A mandulát leforrázzuk, héját lehúzzuk, és kisebb darabokra vágjuk.
- A pulykamellet szeletekre vágjuk, kiveregetjük, megsózzuk, a lisztben megforgatjuk, a tojásba belemártjuk, mandulával megszórjuk, és forró olajban megsütjük.
- Köretként borban párolt aszalt szilvát, vagy almakompótot kínálunk mellé.