Májjal töltött pulykamell

A májjal töltött pulykamellhez libamájat használunk, ez kerül az elősütött melle húsába. A pulyka hagyományosan karácsonyi étel, az ünnepek alatt a legtöbb család asztalán megjelenik valamilyen pulykából készült étel.

Népszerű a gesztenyével töltött pulyka is, ám érdemes kipróbálni a libamájjal töltöttet, mert ez is nagyon finom!

A májat és a húst is elősütjük, mielőtt készre pároljuk a szaftos pulykahúst. Hogy hogyan? Itt a részletes recept:

Májjal töltött pulykamell hozzávalókhttps://kedvenc-receptek.hu/husok/szarnyas/majjal-toltott-pulykamell/

  • 80 dkg pulykamell,
  • 12 dkg libamáj,
  • 8 dkg liszt,
  • 5 dkg vaj,
  • 10 dkg zöldpaprika,
  • 5 dkg paradicsom,
  • 2 dl tejszín,
  • 3 evőkanál olaj,
  • fél csokor kapor,
  • pirospaprika,
  • őrölt bors,

Májjal töltött pulykamell recept

  1. A pulykamellet megtisztítjuk, a bőrt eltávolítjuk róla, a húst szeletekre vágjuk, majd felszúrjuk úgy, hogy tölthető legyen.
  2. A májszeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, forró vajban megsütjük, a hússzeletekbe töltjük, és a nyílásokat fogpiszkálóval, vagy hústűvel lezárjuk.
  3. A megtöltött húsokat lisztbe hempergetjük, és felforrósított olajban félig megsütjük.
  4. A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, és beletesszük az elősütött hússzeleteket.
  5. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot és fedő alatt a húst puhára pároljuk.
  6. A mártást tejszínes habarással sűrítjük, majd belekeverjük az összevágott kaprot.
  7. Bazsalikommal ízesített vajas karottával (sárgarépa fajta!) tálaljuk.
Ha valamiért nincs, vagy nem szeretjük a libamájat, helyette csirkemájjal is elkészíthetjük a töltött pulykamellet, másféle májat azonban nem ajánlunk hozzá.
Jó étvágyat!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

2 + 17 =