Tejszínes kukoricával töltött pulyka

Finom ünnepi étel a tejszínes kukoricával töltött pulyka, melyet karácsonyi fogásként ajánlunk. Többféle ételt mutattunk be az ünnepekre, most egy egész pulykát sütünk, a belsejébe töltve a kukoricás finomságot.

Hozzávalók

  • Egy kb. 3,5 kg-os pulyka,
  • 60 dkg kukoricakonzerv,
  • 5 dkg cukor,
  • 6 tojássárgája,
  • 8 dkg vaj,
  • 10 dkg liszt,
  • 4 dl tejszín,
  • 3 dl fehérbor,
  • 2 dl olaj,
  • só.

Tejszínes kukoricával töltött pulyka recept

  1. A konzerv kukorica levét leöntjük és a tejszín felét hozzáöntjük.
  2. Sóval, cukorral ízesítjük, és sűrűre forraljuk.
  3. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat, a vajat, és annyi lisztet, hogy sűrű tölteléket kapjunk.
  4. Kihűtjük, beletesszük a kukoricát, és a pulyka belsejébe töltjük.
  5. Megsózzuk, forró olajjal leöntjük, és a borral locsolgatva pirosra sütjük.
  6. A megsült pulykát feldaraboljuk, a sütésből visszamaradt levét átszűrjük.
  7. Köretként sült burgonyát adunk mellé.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + 9 =

Scroll to top