Tejszínes kukoricával töltött pulyka

Finom ünnepi étel a tejszínes kukoricával töltött pulyka, melyet karácsonyi fogásként ajánlunk. Többféle ételt mutattunk be az ünnepekre, most egy egész pulykát sütünk, a belsejébe töltve a kukoricás finomságot.

Hozzávalók

  • Egy kb. 3,5 kg-os pulyka,
  • 60 dkg kukoricakonzerv,
  • 5 dkg cukor,
  • 6 tojássárgája,
  • 8 dkg vaj,
  • 10 dkg liszt,
  • 4 dl tejszín,
  • 3 dl fehérbor,
  • 2 dl olaj,
  • só.

Tejszínes kukoricával töltött pulyka recept

  1. A konzerv kukorica levét leöntjük és a tejszín felét hozzáöntjük.
  2. Sóval, cukorral ízesítjük, és sűrűre forraljuk.
  3. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat, a vajat, és annyi lisztet, hogy sűrű tölteléket kapjunk.
  4. Kihűtjük, beletesszük a kukoricát, és a pulyka belsejébe töltjük.
  5. Megsózzuk, forró olajjal leöntjük, és a borral locsolgatva pirosra sütjük.
  6. A megsült pulykát feldaraboljuk, a sütésből visszamaradt levét átszűrjük.
  7. Köretként sült burgonyát adunk mellé.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy × 1 =

Scroll to top