Finom ünnepi étel a tejszínes kukoricával töltött pulyka, melyet karácsonyi fogásként ajánlunk. Többféle ételt mutattunk be az ünnepekre, most egy egész pulykát sütünk, a belsejébe töltve a kukoricás finomságot.
Hozzávalók
- Egy kb. 3,5 kg-os pulyka,
- 60 dkg kukoricakonzerv,
- 5 dkg cukor,
- 6 tojássárgája,
- 8 dkg vaj,
- 10 dkg liszt,
- 4 dl tejszín,
- 3 dl fehérbor,
- 2 dl olaj,
- só.
Tejszínes kukoricával töltött pulyka recept
- A konzerv kukorica levét leöntjük és a tejszín felét hozzáöntjük.
- Sóval, cukorral ízesítjük, és sűrűre forraljuk.
- Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat, a vajat, és annyi lisztet, hogy sűrű tölteléket kapjunk.
- Kihűtjük, beletesszük a kukoricát, és a pulyka belsejébe töltjük.
- Megsózzuk, forró olajjal leöntjük, és a borral locsolgatva pirosra sütjük.
- A megsült pulykát feldaraboljuk, a sütésből visszamaradt levét átszűrjük.
- Köretként sült burgonyát adunk mellé.