Kacsasült aszalt szilvával

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A megtisztított kacsa belsejébe kerül az aszalt szilva, együtt sülnek meg. Ha van egy kis maradék húslevesünk, azt is felhasználhatjuk a recepthez. Lássuk hogyan!

Hozzávalók

  • Egy pecsenyekacsa,
  • 1,5 dl vörös bor,
  • 1-2 fej vöröshagyma,
  • só,
  • bors,
  • majoránna,
  • 20-30 dkg aszalt szilva,
  • rozmaring.

Kacsasült aszalt szilvával készítve

  1. A megtisztított kacsát sózzuk, borsozzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk, majd beletesszük a jól megmosott aszalt szilvát.
  2. Beleöntünk egy kevés vörösbort; a hasüreg nyílását hústűvel betűzzük.
  3. Tepsibe tesszük, mellérakjuk a gerezdekre vágott hagymát.
  4. Egy pohár vizet vagy két merőkanál húslevest teszünk alá és megsütjük.
  5. Sütés közben a saját levével állandóan locsolgatjuk, majd a maradék vörös bort is ráöntjük.
  6. Ízlés szerint tehetünk rá kevés rozmaringot, ettől különleges ízt kap.
  7. Tálaláskor a kacsát részekre vágjuk, minden adaghoz adunk az aszalt szilvából. Köretként főtt burgonyát kínálunk.

Karácsony este is kitűnő fogás a kacsasült aszalt szilvával, így bátran ajánljuk az ünnepi menühöz!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Szárnyas receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 2 =