A megtisztított kacsa belsejébe kerül az aszalt szilva, együtt sülnek meg. Ha van egy kis maradék húslevesünk, azt is felhasználhatjuk a recepthez. Lássuk hogyan!
Hozzávalók
- Egy pecsenyekacsa,
- 1,5 dl vörös bor,
- 1-2 fej vöröshagyma,
- só,
- bors,
- majoránna,
- 20-30 dkg aszalt szilva,
- rozmaring.
Kacsasült aszalt szilvával készítve
- A megtisztított kacsát sózzuk, borsozzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk, majd beletesszük a jól megmosott aszalt szilvát.
- Beleöntünk egy kevés vörösbort; a hasüreg nyílását hústűvel betűzzük.
- Tepsibe tesszük, mellérakjuk a gerezdekre vágott hagymát.
- Egy pohár vizet vagy két merőkanál húslevest teszünk alá és megsütjük.
- Sütés közben a saját levével állandóan locsolgatjuk, majd a maradék vörös bort is ráöntjük.
- Ízlés szerint tehetünk rá kevés rozmaringot, ettől különleges ízt kap.
- Tálaláskor a kacsát részekre vágjuk, minden adaghoz adunk az aszalt szilvából. Köretként főtt burgonyát kínálunk.
Karácsony este is kitűnő fogás a kacsasült aszalt szilvával, így bátran ajánljuk az ünnepi menühöz!
Ez teszik, ezt megosztom!