Kacsasült aszalt szilvával

A megtisztított kacsa belsejébe kerül az aszalt szilva, együtt sülnek meg. Ha van egy kis maradék húslevesünk, azt is felhasználhatjuk a recepthez. Lássuk hogyan!

Hozzávalók

  • Egy pecsenyekacsa,
  • 1,5 dl vörös bor,
  • 1-2 fej vöröshagyma,
  • só,
  • bors,
  • majoránna,
  • 20-30 dkg aszalt szilva,
  • rozmaring.

Kacsasült aszalt szilvával készítve

  1. A megtisztított kacsát sózzuk, borsozzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk, majd beletesszük a jól megmosott aszalt szilvát.
  2. Beleöntünk egy kevés vörösbort; a hasüreg nyílását hústűvel betűzzük.
  3. Tepsibe tesszük, mellérakjuk a gerezdekre vágott hagymát.
  4. Egy pohár vizet vagy két merőkanál húslevest teszünk alá és megsütjük.
  5. Sütés közben a saját levével állandóan locsolgatjuk, majd a maradék vörös bort is ráöntjük.
  6. Ízlés szerint tehetünk rá kevés rozmaringot, ettől különleges ízt kap.
  7. Tálaláskor a kacsát részekre vágjuk, minden adaghoz adunk az aszalt szilvából. Köretként főtt burgonyát kínálunk.

Karácsony este is kitűnő fogás a kacsasült aszalt szilvával, így bátran ajánljuk az ünnepi menühöz!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × öt =

Scroll to top