Jércemell roston

Az alábbi recept szerint roston készített jércemell nagyon finom currys rizzsel, de rizibizi vagy bármilyen saláta is adható mellé köretként.

Hozzávalók

  • 70-80 dkg jércemell,
  • 5 dkg dió,
  • 1 citrom,
  • 1 tyúkhúsleveskocka,
  • só,
  • bors,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • olaj,
  • petrezselyemzöld.

Így készül a jércemell roston sütve

  1. A jércehúst a csontról lefejtjük, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a következő lébe:
  2. A tyúkhúsleveskockát egy csésze vízben feloldjuk, belecsavarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a vörös- és a fokhagymát.
  3. Másnapig hűtőben tároljuk.
  4. A léből kiszedjük a húsokat, megtörölgetjük.
  5. Olajba mártva rostélyon sütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − három =

Scroll to top