Jércekocsonya

Kocsonyát ugye nem szárnyasból szoktak készíteni. Pedig abból is lehet. Még egy kérdés: tudja-e, hogy a jérce milyen állat? Fiatal, még nem kotló növendék tyúk. Karácsonykor is finom!

Jércekocsonya receptje

Hozzávalók

1 egész jérce,
2-2 sárga- és fehérrépa,
1 darabka zeller,
1 fej vöröshagyma,
2 tasak zselatin,
1 főtt tojás,
egész bors,
só.

Jércekocsonya elkészítése

A feldarabolt húst hideg vízben feltesszük főni.
Leszedjük a habját, beletesszük a zöldségeket, a borsot, megsózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük.
A levest ülepítjük, majd óvatosan leszűrjük.
A húsokat kicsontozzuk, lebőrözzük, és mély tányérba tesszük.
Főtt, karikára vágott zöldségekkel, és főtt tojás karikákkal diszítjük.
A zsírtalanított léhez lassú forralás közben zselatint adunk, majd a tányérokba merjük.
Kihűlés után hűtőszekrénybe dermesztjük.
Lehet őrölt pirospaprikával megszórni tálaláskor, de van aki kevés ecetet locsol rá.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × négy =

Scroll to top