Jércekocsonya

Kocsonyát ugye nem szárnyasból szoktak készíteni. Pedig abból is lehet. Még egy kérdés: tudja-e, hogy a jérce milyen állat? Fiatal, még nem kotló növendék tyúk. Karácsonykor is finom!

Jércekocsonya receptje

Hozzávalók

1 egész jérce,
2-2 sárga- és fehérrépa,
1 darabka zeller,
1 fej vöröshagyma,
2 tasak zselatin,
1 főtt tojás,
egész bors,
só.

Jércekocsonya elkészítése

A feldarabolt húst hideg vízben feltesszük főni.
Leszedjük a habját, beletesszük a zöldségeket, a borsot, megsózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük.
A levest ülepítjük, majd óvatosan leszűrjük.
A húsokat kicsontozzuk, lebőrözzük, és mély tányérba tesszük.
Főtt, karikára vágott zöldségekkel, és főtt tojás karikákkal diszítjük.
A zsírtalanított léhez lassú forralás közben zselatint adunk, majd a tányérokba merjük.
Kihűlés után hűtőszekrénybe dermesztjük.
Lehet őrölt pirospaprikával megszórni tálaláskor, de van aki kevés ecetet locsol rá.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × egy =

Scroll to top