Kocsonyát ugye nem szárnyasból szoktak készíteni. Pedig abból is lehet. Még egy kérdés: tudja-e, hogy a jérce milyen állat? Fiatal, még nem kotló növendék tyúk. Karácsonykor is finom!
Jércekocsonya receptje
Hozzávalók
1 egész jérce,
2-2 sárga- és fehérrépa,
1 darabka zeller,
1 fej vöröshagyma,
2 tasak zselatin,
1 főtt tojás,
egész bors,
só.
Jércekocsonya elkészítése
A feldarabolt húst hideg vízben feltesszük főni.
Leszedjük a habját, beletesszük a zöldségeket, a borsot, megsózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük.
A levest ülepítjük, majd óvatosan leszűrjük.
A húsokat kicsontozzuk, lebőrözzük, és mély tányérba tesszük.
Főtt, karikára vágott zöldségekkel, és főtt tojás karikákkal diszítjük.
A zsírtalanított léhez lassú forralás közben zselatint adunk, majd a tányérokba merjük.
Kihűlés után hűtőszekrénybe dermesztjük.
Lehet őrölt pirospaprikával megszórni tálaláskor, de van aki kevés ecetet locsol rá.