Az egyik legfinomabb, gyors receptünk a gombás-sajtos csirkemell, baconbe göngyölve. Ha minden hozzávaló rendelkezésre áll, akkor ezt a sütőben készített finomságot kínáljuk a váratlan vendégeinknek.
Ha követed a receptet, akkor a bacon finom ropogós, a belegöngyölt csirkemell és a tölteléke pedig vajszerűen omlós lesz. Lépésről lépésre bemutatom mit és hogyan csinálj, a recept képekkel is segít!
Gombával töltött csirkemell baconbe tekerve recept
A legnagyobb kihívás az étel elkészítésében a hús baconbe tekerése. De ne aggódj! Ha lazának találod, vagy esetleg nem túl szépnek, akkor is gusztusosra fog sülni a sütőben! Lássuk a receptet, kezdjük a hozzávalókkal:
Hozzávalók
- 1 egész csirkemell csont nélkül,
- 30 dkg gomba,
- 15 dkg bacon szalonna,
- 10 dkg kemény sajt,
- 1 db közepes vöröshagyma,
- só,
- őrölt fekete bors,
- olaj.
Így készítsd a gombával-sajttal töltött, baconbe göngyölt csirkemellet
- A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg.
- Rakd hozzá a megtisztított gombát. Fűszerezd sóval és borssal, majd párold addig, amíg elfő a leve.
- Tisztítsd meg a csirkemellet folyóvíz alatt, vágj belőle széles szeleteket. Én az egy csirkemellből hét szeletet tudtam vágni, de van aki 12 szeletre is képes.
- Klopfold ki kicsit, sózd és borsozd ízlés szerint.
- Ha kihűlt a gomba, reszeld bele a sajtot a gombás raguba és keverd össze. Ne legyen meleg a gomba, mert akkor összeáll a sajt és nem fog elkeveredni!
- Kapcsold be a sütőt, kezd el előmelegíteni 170 fokra.
- Rakd a kiterített csirkemell szeletekre a sajtos, gombás keveréket.
- Tekerd fel a töltött csirkemelleket, göngyöld baconbe, és tedd egy tűzálló tálba vagy tepsibe. (Ha gondolod kend ki a tepsi, én a tűzálló tálat nem kentem be zsiradékkal).
- Önts alá kevés vizet, fedd le fóliával, és tedd az előmelegített sütőbe.
- Süsd 170 fokon, légkeveréses állásba állítva a sütőt. A baconba göngyölt, gombás-sajtos csirkemell sütési ideje fólia alatt kb.: 35-40 perc.
- Ha lejárt a sütési idő és a csirkemell puha, vedd le róla a fóliát, és 5 – 10 perc alatt pirítsd meg.
- Ha a csirkemell is puha, a bacon is ropogósra sült, akkor készen vagy.
- A gombás-sajtos csirketekercsekből kb.: 1 cm-es karikákat vágj, úgy tálald.
- Rizzsel, krumplipürével, savanyúsággal kínáld.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Összefoglaló
Gombával töltött csirkemell baconbe tekerve
Az egyik legfinomabb, gyors recept a gombával töltött csirkemell baconbe tekerve. Ha minden hozzávaló rendelkezésre áll, akkor ezt a sütőben készített egytálételt kínáljuk a váratlan vendégeinknek.
Típus: Főétel
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT15M
Főzési idő: PT45M
Összes idő: PT1H
Hozzávalók:
- csirkemell csont nélkül
- gomba
- bacon
- sajt
- vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- olaj
Recept útmutatások: Készítsd elő a gombával töltött csirkemell baconba tekerve recept hozzávalóit, rakd egy tepsibe és a sütőben süsd készre. Ennél sokkal részletesebben, képekkel illusztrálva megnézheted a receptben az instrukciókat!
4.97
Ha tetszett a recept, próbáld ki! Ha ízlett, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!