Gombás-sajtos csirkemell, baconbe göngyölve

Gombás-sajtos csirkemell, baconbe göngyölve recept
Egy darabot felszeleteltem, hogy lásd, így néz ki a ropogós baconbe göngyölt gombás-sajtos csirkemell

Az egyik legfinomabb, gyors receptünk a gombás-sajtos csirkemell, baconbe göngyölve. Ha minden hozzávaló rendelkezésre áll, akkor ezt a sütőben készített finomságot kínáljuk a váratlan vendégeinknek.

Ha követed a receptet, akkor a bacon finom ropogós, a belegöngyölt csirkemell és a tölteléke pedig vajszerűen omlós lesz.

Baconbe göngyölt, gombás-sajtos csirkemell recept

A legnagyobb kihívás az étel elkészítésében a hús baconbe tekerése. De ne aggódj! Ha lazának találod, vagy esetleg nem túl szépnek, akkor is gusztusosra fog sülni a sütőben! Lássuk a receptet, kezdjük a hozzávalókkal:

Hozzávalók

  • 1 egész csirkemell csont nélkül,
  • 30 dkg gomba,
  • 15 dkg bacon szalonna,
  • 10 dkg kemény sajt,
  • 1 db közepes vöröshagyma,
  • só,
  • őrölt fekete bors,
  • olaj.

Így készítsd a gombával-sajttal töltött, baconbe göngyölt csirkemellet

  1. A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg.
  2. Rakd hozzá a megtisztított gombát. Fűszerezd sóval és borssal, majd párold addig, amíg elfő a leve.

    Párold meg a gombát hagymás zsiradékon
    Párold meg a gombát hagymás zsiradékon
  3. Tisztítsd meg a csirkemellet folyóvíz alatt, vágj belőle széles szeleteket. Én az egy csirkemellből hét szeletet tudtam vágni, de van aki 12 szeletre is képes.
  4. Klopfold ki kicsit, sózd és borsozd ízlés szerint.
  5. Ha kihűlt a gomba, reszeld bele a sajtot a gombás raguba és keverd össze. Ne legyen meleg a gomba, mert akkor összeáll a sajt és nem fog elkeveredni!

    Reszeld bele a sajtot a gombába
    Reszeld bele a sajtot a gombába
  6. Kapcsold be a sütőt, kezd el előmelegíteni 170 fokra.
  7. Rakd a kiterített csirkemell szeletekre a sajtos, gombás keveréket.

    Töltsd meg a csirkemell szeleteket és tekerd baconbe
    Töltsd meg a csirkemell szeleteket és tekerd baconbe
  8. Tekerd fel a töltött csirkemelleket, göngyöld baconbe, és tedd egy tűzálló tálba vagy tepsibe. (Ha gondolod kend ki a tepsi, én a tűzálló tálat nem kentem be zsiradékkal).

    Sütés előtt
    Sütés előtt
  9. Önts alá kevés vizet, fedd le fóliával, és tedd az előmelegített sütőbe.
  10. Süsd 170 fokon, légkeveréses állásba állítva a sütőt. A baconba göngyölt, gombás-sajtos csirkemell sütési ideje fólia alatt kb.: 35-40 perc.

    Puha a csirkemell? Vedd le a fóliát
    Puha a csirkemell? Vedd le a fóliát (A jobb alsó sarokban a fel nem használt gombás-sajtos töltelék van, csak úgy magában. Nem dobjuk ki, finomul összesül ez is!)
  11. Ha lejárt a sütési idő és a csirkemell puha, vedd le róla a fóliát, és  5 – 10 perc alatt pirítsd meg.
  12. Ha a csirkemell is puha, a bacon is ropogósra sült, akkor készen vagy.

    Kész: ropogós a bacon, omlós a belseje
    Kész: ropogós a bacon, omlós a belseje
  13. A gombás-sajtos csirketekercsekből kb.: 1 cm-es karikákat vágj, úgy tálald.
  14. Rizzsel, krumplipürével, savanyúsággal kínáld.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Gombás-sajtos csirkemell, baconbe göngyölve
Egy isteni finom recept! Én rizzsel, krumplipürével és csemege uborkával tálaltam.

Ha tetszett a recept, próbáld ki! Ha ízlett, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Gombás-sajtos csirkemell, baconbe göngyölve - részletes recept
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + tizenkettő =

Scroll to top