Gombás pulykatokány

Ha unod már a hagyományos pulyka recepteket, akkor próbáld ki a  gombás pulykatokány elkészítését! A száraz mellhúshoz angolszalonnát és disznózsírt használunk, habarással sűrű szaftot készítünk hozzá.

Próbáld ki a finom pulykamell receptet!

Gombás pulykatokány hozzávalók

  • 60 dkg pulykamell,
  • 5-5 dkg angolszalonna és zsír,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 zöldpaprika,
  • 20 dkg gomba,
  • 1-1 dl tejszín és tejföl,
  • 1 evőkanál liszt,
  • pirospaprika,
  • só.

Gombás pulykatokány recept

  1. Az apróra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a megtisztított, metélt vastagságúra vágott pulykahúst.
  2. Ízlés szerint megsózzuk, és rövid lében pároljuk, pörköljük.
  3. Az apróra vágott paprikát, és a felszeletelt gombát hozzáadjuk.
  4. Amikor megpuhult, tejfölös vagy tejszínes habarással sűrítjük.
  5. Galuskával tálaljuk.

Habarásnál ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a liszt, mert az egész ételünket tönkre teheti!

Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Gombás pulykatokány
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

8 + 10 =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close