Ha unod már a hagyományos pulyka recepteket, akkor próbáld ki a gombás pulykatokány elkészítését! A száraz mellhúshoz angolszalonnát és disznózsírt használunk, habarással sűrű szaftot készítünk hozzá.
Próbáld ki a finom pulykamell receptet!
Gombás pulykatokány hozzávalók
- 60 dkg pulykamell,
- 5-5 dkg angolszalonna és zsír,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 zöldpaprika,
- 20 dkg gomba,
- 1-1 dl tejszín és tejföl,
- 1 evőkanál liszt,
- pirospaprika,
- só.
Gombás pulykatokány recept
- Az apróra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a megtisztított, metélt vastagságúra vágott pulykahúst.
- Ízlés szerint megsózzuk, és rövid lében pároljuk, pörköljük.
- Az apróra vágott paprikát, és a felszeletelt gombát hozzáadjuk.
- Amikor megpuhult, tejfölös vagy tejszínes habarással sűrítjük.
- Galuskával tálaljuk.
Habarásnál ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a liszt, mert az egész ételünket tönkre teheti!