Gesztenyével töltött pulyka

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A gesztenyével töltött pulyka elkészítése alkalmat ad arra, hogy egy kicsit nosztalgiázva gondoljunk vissza a karácsonyi ünnepekre, hiszen a pulyka, köztudottan karácsonyi étel.

Az egybe sült pulyka viszonylag hosszan készül, de ezzel a gesztenyés töltelékkel megéri kivárni az a kb.: 3 órát.

Gesztenyével töltött pulyka hozzávalók

  • Kb. 3,5 kg-os pulyka,
  • 20-20 dkg gesztenye, sertéshús és füstölt szalonna,
  • 8 dkg vaj,
  • 4 tojás,
  • 2 dl tejszín,
  • őrölt bors,
  • szerecsendió,
  • só,
  • 2 dl olaj.

Gesztenyével töltött pulyka recept

  1. A megtisztított gesztenyét vajban megpároljuk és kihűtjük, majd a sovány sertéshússal együtt megdaráljuk.
  2. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, beletesszük a tojást, a tejszínt, és jól összedolgozzuk.
  3. A pulykát kívül-belül megsózzuk, a mellét vékony szalonna csíkokkal megtűzdeljük, és a gesztenyés töltelékkel megtöltjük a belsejét.
  4. Sütőtepsibe tesszük, forró olajjal leöntjük, gyakran locsolva szép pirosra sütjük.
  5. Sütési ideje kb. 3 óra.
  6. Amikor megsült, rövid ideig pihentetjük, majd feldaraboljuk.
  7. Sült burgonyával, szilvabefőttel tálaljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Gesztenyével töltött pulyka
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Szárnyas receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + 16 =