Gesztenyével töltött pulyka

A gesztenyével töltött pulyka elkészítése alkalmat ad arra, hogy egy kicsit nosztalgiázva gondoljunk vissza a karácsonyi ünnepekre, hiszen a pulyka, köztudottan karácsonyi étel.

Az egybe sült pulyka viszonylag hosszan készül, de ezzel a gesztenyés töltelékkel megéri kivárni az a kb.: 3 órát.

Gesztenyével töltött pulyka hozzávalók

  • Kb. 3,5 kg-os pulyka,
  • 20-20 dkg gesztenye, sertéshús és füstölt szalonna,
  • 8 dkg vaj,
  • 4 tojás,
  • 2 dl tejszín,
  • őrölt bors,
  • szerecsendió,
  • só,
  • 2 dl olaj.

Gesztenyével töltött pulyka recept

  1. A megtisztított gesztenyét vajban megpároljuk és kihűtjük, majd a sovány sertéshússal együtt megdaráljuk.
  2. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, beletesszük a tojást, a tejszínt, és jól összedolgozzuk.
  3. A pulykát kívül-belül megsózzuk, a mellét vékony szalonna csíkokkal megtűzdeljük, és a gesztenyés töltelékkel megtöltjük a belsejét.
  4. Sütőtepsibe tesszük, forró olajjal leöntjük, gyakran locsolva szép pirosra sütjük.
  5. Sütési ideje kb. 3 óra.
  6. Amikor megsült, rövid ideig pihentetjük, majd feldaraboljuk.
  7. Sült burgonyával, szilvabefőttel tálaljuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

4 × négy =