Fóliában sült sonkás csirke

A fóliában sült sonkás csirke könnyen és gyorsan elkészíthető étel, pont olyan, amilyet szeretnek a látogatóink. Az étel elkészítéséhez egész csirkét darabolunk fel, így az is jól jár, aki a csirkeszárnyat szereti és az is aki inkább a combot, vagy a mellet választaná.

A zsiradékot a sütés során a csirkehúshoz becsomagolt szalonna, sonka és maga a csirkehús adja.

HozzávalókFóliában sült sonkás csirke

  • kb. 1,2 kg-os csirke,
  • 20 dkg sonka,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • szegfűbors,
  • só.

Fóliában sült sonkás csirke recept

  1. A csirkét feldaraboljuk, meghintjük sóval és szegfűborssal.
  2. A kiterített fóliára rakjuk a vékony lapokra vágott füstölt szalonnát, majd erre fektetjük a csirkedarabokat.
  3. Megszórjuk apróra vágott hagymával, letakarjuk sonkaszeletekkel, majd a fóliát ráhajtjuk.
  4. Sütőben kb. 40-45 percig sütjük.
  5. Tálaláskor paprika, vagy paradicsomsalátát kínálunk hozzá.

A feldarabolásnál figyeljünk arra, hogy lehetőleg egyforma szeleteket vágjunk, hogy egyformán süljön át a csirke!

Ha a család valamennyi tagja a csirkemellet szereti, akkor felesleges az egész csirkével bajlódni – a fóliában sült sonkás csirke csak mellből (combból, szárnyából) is elkészíthető!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

három × kettő =