A fóliában sült sonkás csirke könnyen és gyorsan elkészíthető étel, pont olyan, amilyet szeretnek a látogatóink. Az étel elkészítéséhez egész csirkét darabolunk fel, így az is jól jár, aki a csirkeszárnyat szereti és az is aki inkább a combot, vagy a mellet választaná.
A zsiradékot a sütés során a csirkehúshoz becsomagolt szalonna, sonka és maga a csirkehús adja.
Hozzávalók
- kb. 1,2 kg-os csirke,
- 20 dkg sonka,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 1 fej vöröshagyma,
- szegfűbors,
- só.
Fóliában sült sonkás csirke recept
- A csirkét feldaraboljuk, meghintjük sóval és szegfűborssal.
- A kiterített fóliára rakjuk a vékony lapokra vágott füstölt szalonnát, majd erre fektetjük a csirkedarabokat.
- Megszórjuk apróra vágott hagymával, letakarjuk sonkaszeletekkel, majd a fóliát ráhajtjuk.
- Sütőben kb. 40-45 percig sütjük.
- Tálaláskor paprika, vagy paradicsomsalátát kínálunk hozzá.
A feldarabolásnál figyeljünk arra, hogy lehetőleg egyforma szeleteket vágjunk, hogy egyformán süljön át a csirke!
Ha a család valamennyi tagja a csirkemellet szereti, akkor felesleges az egész csirkével bajlódni – a fóliában sült sonkás csirke csak mellből (combból, szárnyából) is elkészíthető!