Farsangi sült libamáj

Recept:

A farsangi sült libamáj receptje több trükköt tartalmaz. Elöljáróban csak két összetevőt említünk: tej és jég. Házias étel, mely az alkohollal telített farsangi mulatságok kedvence lehet.

A libamájat megtisztítjuk, hártyáját eltávolítjuk. Sütés előtt 1 órán át tejben, vagy tejjel elkevert vízben áztatjuk, amelybe kevés jeget is teszünk. Az áztatásból kivéve ruhával szárazra itatjuk, és egyenletesen megsózzuk. A lábasba tesszük a libazsírt, a félbevágott hagymát, néhány szem egész borsot és a pirospaprikát. Annyi vizet öntünk rá, hogy a libamájat félig ellepje. Fedővel letakarjuk, és sütőben addig sütjük, amíg a víz elpárolog, és a máj megpuhul. Végül fedő nélkül sütjük tovább, amíg a máj szép piros lesz. Kihűtjük, vékony szeletekre vágjuk, és saját zsírjával tálaljuk.

Hozzávalók

  • 80 dkg libamáj,
  • 2 dl tej,
  • 10 dkg libazsír,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • néhány szem bors,
  • pirospaprika,
  • só,
  • jég.

Tálalás

Hidegen, saját zsírjában tálaljuk, mert úgy az igazi!

Trükk

Ha mégsem segített a libamáj és a libazsír az alkohollal folytatott harcban, akkor nézze meg a Másnaposságra vonatkozó tanácsainkat!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + 7 =

Scroll to top