Recept:
A farsangi sült libamáj receptje több trükköt tartalmaz. Elöljáróban csak két összetevőt említünk: tej és jég. Házias étel, mely az alkohollal telített farsangi mulatságok kedvence lehet.
A libamájat megtisztítjuk, hártyáját eltávolítjuk. Sütés előtt 1 órán át tejben, vagy tejjel elkevert vízben áztatjuk, amelybe kevés jeget is teszünk. Az áztatásból kivéve ruhával szárazra itatjuk, és egyenletesen megsózzuk. A lábasba tesszük a libazsírt, a félbevágott hagymát, néhány szem egész borsot és a pirospaprikát. Annyi vizet öntünk rá, hogy a libamájat félig ellepje. Fedővel letakarjuk, és sütőben addig sütjük, amíg a víz elpárolog, és a máj megpuhul. Végül fedő nélkül sütjük tovább, amíg a máj szép piros lesz. Kihűtjük, vékony szeletekre vágjuk, és saját zsírjával tálaljuk.
Hozzávalók
- 80 dkg libamáj,
- 2 dl tej,
- 10 dkg libazsír,
- 1 fej vöröshagyma,
- néhány szem bors,
- pirospaprika,
- só,
- jég.
Tálalás
Hidegen, saját zsírjában tálaljuk, mert úgy az igazi!
Trükk
Ha mégsem segített a libamáj és a libazsír az alkohollal folytatott harcban, akkor nézze meg a Másnaposságra vonatkozó tanácsainkat!