Csirkepörkölt bográcsban

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Csirkepörkölt bográcsbanHa itt a jó idő, akkor mi lehetne jobb kikapcsolódás, mint a bográcsozás, mellette egy kis iszogatás? Ehhez kínálunk egy remek bográcsban készült csirkepörkölt receptet! Nem az egész csirkét használjuk ehhez a recepthez, csak a bőrétől megfosztott és kifilézett csirkemellet.

A bográcsban általában nem a csirkepörkölt készül, nagyobb a marhapörkölt, vagy a sertéspörkölt divatja az ismerőseim körében is. Mivel a szabadban készült ételek ízesebbek, ezért érdemes a csirkepörköltet is bográcsban elkészíteni! A hagyományos, konyhában készült csirkepörkölt receptet a hivatkozásra kattintva tudod elolvasni.

A csirkepörkölt a bográcsban is hasonlóan készül, mintha konyhában készítenénk, azonban itt van lehetőségünk a keverés helyett összerázni a bográcsban a pörköltet, így nem törjük össze a húst.

A csirkemell recept hozzávalói, elkészítésének menete:

Csirkepörkölt bográcsban recept

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell,
  • 5 dkg zsír,
  • 1 nagy fej hagyma,
  • 1 kávéskanál pirospaprika,
  • 2 zöldpaprika,
  • 2 paradicsom,
  • só.

Csirkepörkölt készítése bográcsban

  1. A megmosott, megtisztított, a bőrétől megfosztott és kifilézett csirkemellet felkockázzuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és a bogrács aljában felolvasztott zsírban üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, és azonnal öntünk rá egy kis vizet, és jól elkeverjük. Az egész főzési folyamat során ügyeljünk arra, hogy a lángok ne nyaldossák a bogrács oldalát, inkább folyamatos, kis lánggal égjen a tűz. (Ha mégis erősebben ég, húzzuk szét a fadarabokat a tűzben!)
  3. Beletesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot, megsózzuk, megvárjuk míg elfő a leve, és megint felöntjük vízzel.
  4. Ha elfőtt a leve beletesszük a kockára vágott húst, és jól megkeverjük, de a későbbiekben elég, ha csak összerázzuk.
  5. Ha úgy látjuk, hogy még nincs kész az étel, de fogyóban a szaftja, akkor egy kis vizet öntünk alá.
  6. Ha a hús puhulni kezd már ne keverjük, inkább csak rázogassuk, nehogy leégjen, de a húsdarabok se törjenek össze!
  7. Galuskával (nokedlivel), pirított tarhonyával, vagy főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.

Bográcsozás után

A főzés után az egyik legkellemetlenebb dolog a bogrács megtisztítása. Kivéve, ha ismerik az egyszerű bográcstisztítás fortélyát! A bográcsban főzéshez adott  tippek között azt is el tudod olvasni, hogy felesleges drága tisztító szerekkel nekiesni a belül zsíros, kívül kormos bográcsnak, van egy sokkal egyszerűbb és praktikusabb módszer arra, hogy tisztára mosd az edényt!

 

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Csirkepörkölt bográcsban
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Szárnyas receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + tíz =