Csirkecomb szilvamártással

Csirkecomb szilvamártással receptje
A csirkecomb szilvamártással egy gyümölcsös húsétel, ami sokunk kedvence, akik a sós ízek mellett szeretik a különleges sülteket is.

Csirkecomb szilvamártással receptje

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 40 dkg szilva,
  • 1 dl tejszin,
  • 1 teáskanál liszt,
  • 2 evőkanál cukor,
  • vaj,olaj, fahéj és só.

A szárnyas étel elkészítése

  1. A felkockázott hagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a megtisztított, megsózott combokat és zsírjára pirítjuk.
  2. Kevés vizet öntünk alá, fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Egy serpenyőben kevés vajban átforgatjuk a kimagozott szilvát, majd enyhén megcukrozzuk, fahéjjal ízesítjük ezután kevés vízben néhány percig pároljuk.
  4. Liszttel elkevert tejszínnel besűrítjük és összeforraljuk.
  5. A zsírjára sült csirkecombokat tányérra helyezzük, és leöntjük a mártással.
  6. Párolt rizs illik hozzá.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 4 =

Scroll to top