A csirkecomb szilvamártással egy gyümölcsös húsétel, ami sokunk kedvence, akik a sós ízek mellett szeretik a különleges sülteket is.
Csirkecomb szilvamártással receptje
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb,
- 1 fej vöröshagyma,
- 40 dkg szilva,
- 1 dl tejszin,
- 1 teáskanál liszt,
- 2 evőkanál cukor,
- vaj,olaj, fahéj és só.
A szárnyas étel elkészítése
- A felkockázott hagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a megtisztított, megsózott combokat és zsírjára pirítjuk.
- Kevés vizet öntünk alá, fedő alatt puhára pároljuk.
- Egy serpenyőben kevés vajban átforgatjuk a kimagozott szilvát, majd enyhén megcukrozzuk, fahéjjal ízesítjük ezután kevés vízben néhány percig pároljuk.
- Liszttel elkevert tejszínnel besűrítjük és összeforraljuk.
- A zsírjára sült csirkecombokat tányérra helyezzük, és leöntjük a mártással.
- Párolt rizs illik hozzá.