Csirkecomb szilvamártással

Csirkecomb szilvamártással receptje
A csirkecomb szilvamártással egy gyümölcsös húsétel, ami sokunk kedvence, akik a sós ízek mellett szeretik a különleges sülteket is.

Csirkecomb szilvamártással receptje

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 40 dkg szilva,
  • 1 dl tejszin,
  • 1 teáskanál liszt,
  • 2 evőkanál cukor,
  • vaj,olaj, fahéj és só.

A szárnyas étel elkészítése

  1. A felkockázott hagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a megtisztított, megsózott combokat és zsírjára pirítjuk.
  2. Kevés vizet öntünk alá, fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Egy serpenyőben kevés vajban átforgatjuk a kimagozott szilvát, majd enyhén megcukrozzuk, fahéjjal ízesítjük ezután kevés vízben néhány percig pároljuk.
  4. Liszttel elkevert tejszínnel besűrítjük és összeforraljuk.
  5. A zsírjára sült csirkecombokat tányérra helyezzük, és leöntjük a mártással.
  6. Párolt rizs illik hozzá.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt × 3 =

Scroll to top