Csirkecomb gombával római tálban receptje

Amikor egyfolytában izzadunk a forró nyárban, lényeges, hogy az ételünk lehetőleg minden fontos vitamint és ásványi anyagot megőrizzen az elkészítése folyamán. A csirkecomb gombával római tálban készítve biztosan megfelel ennek a követelménynek! Remek nyári étel, melyben nem a gomba az egyetlen zöldség.

A római tálat minimum fél órán át áztatni kell, mielőtt belepakoljuk az alapanyagokat. A nyári receptek közül az egyik legízletesebb csirkés ételünk receptje:

Csirkecomb gombával római tálban receptje

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb,
  • 50 dkg burgonya,
  • 15 dkg gomba,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 sárgarépa,
  • 1 fehérrépa,
  • 1-2 gerezd fokhagyma,
  • ételízesítő,
  • olaj, őrölt bors, só.

Csirkecomb gombával római tálban elkészítve

  1. A római tálat egy órán át vízben áztassuk!
  2. A burgonyát sós vízben, héjában előfőzzük, a sóval és borssal ízesített csirkecombokat olajban elősütjük.
  3. A krumplit és a zöldségeket vékony karikákra vágjuk, rétegesen lerakjuk a tál aljára, miközben ízlés szerint ételízesítővel fűszerezzük.
  4. A zöldségágyra tesszük a csirkecombokat, a karikára vágott hagymát és a fokhagymát.
  5. A tálat lefedjük és közepes hőmérsékleten kb.: 40 percig pároljuk.
  6. Levesszük a római tál tetejét, az összegyűlt szafttal meglocsoljuk a húst és ezután még 20 percig sütjük.

A diétázók által igen csak kedvelt, római tálban készült húsok nagy előnye, hogy hozzáadott zsiradék nélkül is ízletes és puha lesznek. A zöldségeknek is megmarad az eredeti íze, nem főnek szét és az alkalmazott fűszerek ízvilága is jobban érvényesül.

Jó étvágyat kívánunk!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizennégy − kettő =