Csirkecomb gombával római tálban receptje

Amikor egyfolytában izzadunk a forró nyárban, lényeges, hogy az ételünk lehetőleg minden fontos vitamint és ásványi anyagot megőrizzen az elkészítése folyamán. A csirkecomb gombával római tálban készítve biztosan megfelel ennek a követelménynek! Remek nyári étel, melyben nem a gomba az egyetlen zöldség.

A római tálat minimum fél órán át áztatni kell, mielőtt belepakoljuk az alapanyagokat. A nyári receptek közül az egyik legízletesebb csirkés ételünk receptje:

Csirkecomb gombával római tálban receptje

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb,
  • 50 dkg burgonya,
  • 15 dkg gomba,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 sárgarépa,
  • 1 fehérrépa,
  • 1-2 gerezd fokhagyma,
  • ételízesítő,
  • olaj, őrölt bors, só.

Csirkecomb gombával római tálban elkészítve

  1. A római tálat egy órán át vízben áztassuk!
  2. A burgonyát sós vízben, héjában előfőzzük, a sóval és borssal ízesített csirkecombokat olajban elősütjük.
  3. A krumplit és a zöldségeket vékony karikákra vágjuk, rétegesen lerakjuk a tál aljára, miközben ízlés szerint ételízesítővel fűszerezzük.
  4. A zöldségágyra tesszük a csirkecombokat, a karikára vágott hagymát és a fokhagymát.
  5. A tálat lefedjük és közepes hőmérsékleten kb.: 40 percig pároljuk.
  6. Levesszük a római tál tetejét, az összegyűlt szafttal meglocsoljuk a húst és ezután még 20 percig sütjük.
Gasztro könyvajánló

A diétázók által igen csak kedvelt, római tálban készült húsok nagy előnye, hogy hozzáadott zsiradék nélkül is ízletes és puha lesznek. A zöldségeknek is megmarad az eredeti íze, nem főnek szét és az alkalmazott fűszerek ízvilága is jobban érvényesül.

Jó étvágyat kívánunk!

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 1 =

Scroll to top