Amikor egyfolytában izzadunk a forró nyárban, lényeges, hogy az ételünk lehetőleg minden fontos vitamint és ásványi anyagot megőrizzen az elkészítése folyamán. A csirkecomb gombával római tálban készítve biztosan megfelel ennek a követelménynek! Remek nyári étel, melyben nem a gomba az egyetlen zöldség.
A római tálat minimum fél órán át áztatni kell, mielőtt belepakoljuk az alapanyagokat. A nyári receptek közül az egyik legízletesebb csirkés ételünk receptje:
Csirkecomb gombával római tálban receptje
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb,
- 50 dkg burgonya,
- 15 dkg gomba,
- 1 fej hagyma,
- 2 sárgarépa,
- 1 fehérrépa,
- 1-2 gerezd fokhagyma,
- ételízesítő,
- olaj, őrölt bors, só.
Csirkecomb gombával római tálban elkészítve
- A római tálat egy órán át vízben áztassuk!
- A burgonyát sós vízben, héjában előfőzzük, a sóval és borssal ízesített csirkecombokat olajban elősütjük.
- A krumplit és a zöldségeket vékony karikákra vágjuk, rétegesen lerakjuk a tál aljára, miközben ízlés szerint ételízesítővel fűszerezzük.
- A zöldségágyra tesszük a csirkecombokat, a karikára vágott hagymát és a fokhagymát.
- A tálat lefedjük és közepes hőmérsékleten kb.: 40 percig pároljuk.
- Levesszük a római tál tetejét, az összegyűlt szafttal meglocsoljuk a húst és ezután még 20 percig sütjük.
A diétázók által igen csak kedvelt, római tálban készült húsok nagy előnye, hogy hozzáadott zsiradék nélkül is ízletes és puha lesznek. A zöldségeknek is megmarad az eredeti íze, nem főnek szét és az alkalmazott fűszerek ízvilága is jobban érvényesül.
Jó étvágyat kívánunk!