A pulykát egészben sütjük, fűszerezzük és egy kevés vörös bort is öntünk alá. Finom karácsonyi ebéd ötlet a csemege pulykasült.
Hozzávalók
- Egy kb. 3 kilós pulyka,
- 30 dkg füstölt szalonna,
- egy kevés vörös bor,
- só,
- bors,
- fokhagyma,
- vöröshagyma,
- rozmaring.
Így sütjük egyben a pulykát
- A pulyka aprólékját levágjuk, mellét, combjait megtűzdeljük vékony, csíkokra vágott szalonnával.
- Fűszerezzük ízlés szerint.
- Combjait összekötjük és lekötjük a püspökfalatjához.
- Sütőedénybe tesszük, 2-3 dl vizet öntünk alá és egy kevés vörös bort. Egyenletes, közepes lángon sütjük 2-21/2 órát.
- Sütés közben állandóan locsolgatni kell, hogy szép, egyenletes barnáspiros legyen.
- Mikor elkészült, 15-20 percig hűlni hagyjuk.
- Szeletelésnél a melle húsát lefejtjük, 4-5 szeletet vágunk belőle.
- Eredeti alakjában rakjuk tálra, köréje helyezzük a feldarabolt combokat.
Ez teszik, ezt megosztom!