Csemege pulykasült

A pulykát egészben sütjük, fűszerezzük és egy kevés vörös bort is öntünk alá. Finom karácsonyi ebéd ötlet a csemege pulykasült.

Hozzávalók

  • Egy kb. 3 kilós pulyka,
  • 30 dkg füstölt szalonna,
  • egy kevés vörös bor,
  • só,
  • bors,
  • fokhagyma,
  • vöröshagyma,
  • rozmaring.

Így sütjük egyben a pulykát

  1. A pulyka aprólékját levágjuk, mellét, combjait megtűzdeljük vékony, csíkokra vágott szalonnával.
  2. Fűszerezzük ízlés szerint.
  3. Combjait összekötjük és lekötjük a püspökfalatjához.
  4. Sütőedénybe tesszük, 2-3 dl vizet öntünk alá és egy kevés vörös bort. Egyenletes, közepes lángon sütjük 2-21/2 órát.
  5. Sütés közben állandóan locsolgatni kell, hogy szép, egyenletes barnáspiros legyen.
  6. Mikor elkészült, 15-20 percig hűlni hagyjuk.
  7. Szeletelésnél a melle húsát lefejtjük, 4-5 szeletet vágunk belőle.
  8. Eredeti alakjában rakjuk tálra, köréje helyezzük a feldarabolt combokat.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

1 × 1 =