Csemege pulykasült

A pulykát egészben sütjük, fűszerezzük és egy kevés vörös bort is öntünk alá. Finom karácsonyi ebéd ötlet a csemege pulykasült.

Sült pulyka egészben » kedvenc-receptek.hu

Hozzávalók

  • Egy kb. 3 kilós pulyka,
  • 30 dkg füstölt szalonna,
  • egy kevés vörös bor,
  • só,
  • bors,
  • fokhagyma,
  • vöröshagyma,
  • rozmaring.

Így sütjük egyben a pulykát

  1. A pulyka aprólékját levágjuk, mellét, combjait megtűzdeljük vékony, csíkokra vágott szalonnával.
  2. Fűszerezzük ízlés szerint.
  3. Combjait összekötjük és lekötjük a püspökfalatjához.
  4. Sütőedénybe tesszük, 2-3 dl vizet öntünk alá és egy kevés vörös bort. Egyenletes, közepes lángon sütjük 2-21/2 órát.
  5. Sütés közben állandóan locsolgatni kell, hogy szép, egyenletes barnáspiros legyen.
  6. Mikor elkészült, 15-20 percig hűlni hagyjuk.
  7. Szeletelésnél a melle húsát lefejtjük, 4-5 szeletet vágunk belőle.
  8. Eredeti alakjában rakjuk tálra, köréje helyezzük a feldarabolt combokat.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 13 =

Scroll to top