A baconbe tekert csirkemáj sütőben sütve készül és egy apró trükkel tesszük még ízletesebbé. Kevés fűszer is elég ehhez a recepthez, mégis isteni finom lesz a végeredmény. Az meg külön öröm, hogy egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Csak majorannával hintjük meg a göngyölt csirkemáj szeleteket. Sem só, sem más fűszer nem kell ehhez az ételhez.
Hogy mitől lesz mégis különleges? Attól, hogy nyakon öntjük tojással!
Baconbe tekert csirkemáj recept
A bacon elegendő zsiradékot és sós ízt biztosít a májnak, így sem sózni, sem plussz zsiradékot nem kell használni az étel elkészítéséhez.
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg szeletelt bacon
- 2 teáskanál majoránna
- 2 tojás
- ízlés szerint só (a tojáshoz).
Baconbe tekert csirkemáj sütőben sütve
- Mosd meg alaposan a csirkemájat, melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- A bacon szeleteket ízlés szerint hintsd meg a majorannával, majd tekerd be velük a csirkemájat. Egy májhoz elég egy szelet bacon.
- Rakd a begöngyölt csirkemájakat a muffin formába és tedd be a sütőbe.
- Tedd be az előmelegített sütőbe. A baconbe tekert csirkemáj sütési ideje 200 fokon, légkeveréses állásban kb.: 15 perc. DE!!!
- A két tojást üsd le, sózd meg, verd fel. Tíz perc sütés után vedd ki a sütőből a májat és öntsd a muffinformákba a tojást, majd süsd készre az ételt.
- Tálalhatod krumplival, rizzsel vagy akár pirítóssal. Szerintem hidegen is kitűnő!
Így dobhatod fel a baconbe göngyölt csirkemájat
Egy tippet ígértem a recept alá: tojás helyett megbolondíthatod a az ételt máshogy is. A baconos ételekhez jól megy a mustár. Ezt szem előtt tartva a majorannát (esetleg borsot, más fűszert) keverj a mustárba és ezzel a fűszeres mustárral kend be a bacont, mielőtt betekered vele a májat.
A receptet és a fotókat köszönjük Arató Cipra, Harka! Ha neked is van egy finom csirkemájas recept a tarsolyodban? Oszd meg velünk!
Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom receptet!





